sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kiemurtelua

Jostain syystä tykkään eniten semmoisista ohjeista joissa on useampia kuvia mallista, tykkään tarkistaa kuvasta jos en ymmärräkään jotain kohtaa ensilukemalta. Mulle olikin pikkuinen kauhistus Tourin viidennen etapin testineulonta, ohjeessa ei ollut yhtään kuvaa kun aloitin ja kun sain testisukaaparini valmiiksi, ohjeeseen oli lisätty vasta muutama kuva yksityiskohdista. Vähän hirvitti näyttää suunnittelijalle omia sukkakuvia, mitäs jos olinkin ymmärtänyt jotain ihan täysin väärin.


Onneksi osaan kuitenkin hahmottaa kaavioista aika hyvin mitä pitäisi tehdä, bongasin heti alkuun muutaman virheen kaavioissa, sekä siinä koossa mitä itse tein että ainakin yhdessä toisessa.


Ohje on hyvin kirjoitettu eikä sillä kuvien puuttumisella ollut lopulta isoakaan väliä. Mallikerran oppii ulkoa aika äkkiä ja loppujen lopuksi laskin vain kerroksia kun palmikonkääntöjä piti tehdä joka kuudes kerros.


Toiset sukat neuloin aika nopealla aikataululla juuri ennen viidennen etapin alkamista, on hyvä kun ohje on muistissa kun toiset aloittavat neulomisen. Oli muuten tosi vaikea tarkistaa ohjetta jonka on neulonut jo aiemmin. Päätin lukea jokaisen merkin selityksen vielä kerran kun tulen uuden merkin kohdalle ja joka kerta jouduin melkein pakottamaan itseni lukemaan ne merkkien selitykset kahteen kertaan, mieli yritti väittää että ei näitä tarvitse lukea, nää osataan jo.


Näissä sukissa on jujuna eriväriset silmukat jotka kulkevat nauhana aina samassa palmikon silmukassa. Silmukka neulotaan toisella värillä joka toinen kerros ja palmikonkierrot tehdään muuten ihan tavallisesti. Erivärisiä silmukoita jatketaan myös pohjan sileällä osuudella ja myös kärkeen saa halutessaan tehdä kuvioita.


Tämä malli ei ollut ehkä kaikkein nopein neulottava, ylimääräiset langat hidastavat neulomista ja vaikka kohta on kulunut vuorokausi ohjeen julkaisusta, valmiina on vasta muutamia sukkapareja. Itse tykkään tuosta kantapäästä ja ajatuksella suunniteltuja malleja on aina kiva neuloa.


Ensimmäisen sukkaparin sukat ovat ihan ohjeen mukaiset ja keskenään samanlaiset, toisen parin tein peilikuvana eli toisessa sukassa alkaa vasen palmikko ensin ja toisessa oikea.Malli: Ophidia
Langat: eka pari Invictus Yarns Master of My Feet violetti ja Indigodragonfly Merino Nylon Sock harmaa toinen pari Cascade Heritage keltainen ja SweetGeorgia Yarns Tough Love Sock punakirjava, pääväriä kului n 80 g ja kuvioväriä n 12 metriä
Puikot: 2.75 mm aloitukseen ja muuten 2.5 mm ensimmäiseen pariin, koko S ja 2.25 mm toiseen pariin, koko M


Läpinäkyvät nilkkuri-kumpparit ostin Tokmannista.


4 kommenttia:

 1. Aivan ihana malli. Ja olipa kumma kuinka tuo keltainen iski heti silmään, ilmankos sillä olen itse samaisesta langasta neulonut yhdet sukat. Heritagessa on ihana näppituntuma ja niin mielettömiä värejä, ah.

  VastaaPoista
 2. Ihan mielettömät villasukkakumpparit. Pakko käydä kytsimässä, josko tuollaisia vielä löytyisi.
  Sukkamalli on tosi hauska. Noi keltaiset ova mahdottoman hienot, matoset erottuvat hienosti.

  VastaaPoista
 3. Aivan älyttömän kauniit sukat!!!!

  VastaaPoista
 4. Nuo villasukkakumpparit on ihan parhaat! Itse kävin heti ostamassa kun kuulin että mistä niitä saa. Kiitos suuresta avusta sukkakilpailussa!

  VastaaPoista