sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kesä alkaa olla ohi

Ja kukkaset alkavat kuihtua joten nehän pitää tietysti tallentaa neulomalla. Sain tämän sukkaohjeen palkinnoksi keväällä sukkahullutuksessa kun neuloin yhden mallin kahteen kertaan kisakierroksella ja suunnittelija halusi antaa siitä palkinnon.


Neuloin ensimmäisen sukan kesälomareissulla, matkalla jossain Itä-Suomessa mutta toista en sitten edes aloittanut sillä reissulla, koska onnistuin katkaisemaan yhden 2 mm puupuikon (en neuloesssa vaan kun sovitin sukkaa) ja toisaalta tämmöisen mallin seuraaminen oli aika hankalaa autossa kun olisin halunnut katsoa myös maisemia.


Toisen sukan aloitin sitten eilen ja sain valmiisi aamupäivällä, sitten pesin sukat ja pingotin. Ja ehdin ottaa kuvatkin ennenkuin tuli ihan liian pimeää.


Sukkiin olisi pitänyt tehdä jalkeenpäin neulottu kantapää mutta koska harjoittelin sitä kesällä useamman kerran niin tein tavallisen ranskalaisen lappukantapään. Se jälkikäteen tehty on kyllä ihan helppo ja toisaalta jos sukat menee helpoiten rikki kantapohjasta kuten mulla niin se olisi myös ihan helppo neuloa uusiksi.


Koska tein erilaisen kantapään niin jouduin myös miettimään kiilakavennusten kuvioinnin. Ekaan sukkaan tein pienen kuvion ja neuloin lopuilla kavennettavilla silmukoilla yksiväristä valkoista. En oikein tykännyt lopputuloksesta joten tein toiseen sukkaan vähän enenmmän kuvioita. Eriparin sukat siis. Eikä haittaa yhtään, nämä jää mulle.


Koska tein ensimmäisen sukan niin kauan sitten, en yhtään muista teinkö kärkikavennukset ohjeen mukaan vai en tein vain toisen sukan samanlaiseksi kuin ensimmäinen ja katsoin ohjeesta vain kaaviota.


Malli: Fields of Flowers
Langat: Valkoinen Regia ja turkoosi Alize Superwash 100, kumpaakin kului alle 50 g
Puikot: 2 mm puiset sukkapuikot ekassa sukassa ja 2 mm Addi pyöröpuikko toisessa sukassa


Meidän omanasato jää aika laihaksi tänäkin vuonna, poika on jo syönyt pari omenaa ja puussa on vielä kaksi vähän matoista omenaa.

2 kommenttia: