sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Mintunvihreää

Kiitos kaikille onnitteluista blogisynttärin johdosta. Ehkä mä vielä jatkan ainakin vuoden (neuleita valmistuu niin vähän että lopettaminen käy joskus mielessä). Arvonta on nyt suoritettu ja voittajaksi tuli Matonkude, otathan yhteyttä sähköpostin tai vaikka Ravelryn kautta, sukkien koko olis kiva tietää.


Ravelryssä on paljon kivoja ryhmiä, monta aktiivista suomalaistakin. Yhdessä suomalaisryhmässä kierrätetään itselle tarpeettomia lankoja ja sieltä bongasin jo viime vuonna kasan mintunvihreää Lanett lankaa.


Langoista piti tulla vauvahaalari ja aloitinkin sen jo viime vuoden puolella mutta jotenkin into hiipui ja kesän koittaessa purin aloituksen ja suoristin langan. Päätin sittenkin tehdä langoista peiton.


Malliksi valitsin Suvi Simolan suunnitteleman Vadelman. Malli on sellainen jossa ei ole niin väliä vaikka lanka loppuisikin kesken. Ja niinhän siinä sitten kävi että lanka ei ihan riittänyt ohjeen mukaiseen peittoon.


Alunperin jatkoin peittoa harmaalla Lanett langalla mutta jotenkin se ei sopinut malliin eikä väriin joten kun samassa ryhmässä laitettiin jakoon lisää vauvalankaa, toivoin myös ne itselleni. Purin harmaan langan pois ja jatkoin tumman vihreällä, reunus on Viking Baby Ull lankaa.


Käytin ohjeen suositusta huomattavasti ohuempaa lankaa mutta peitto on kuitenkin reilun kokoinen vähän yli 1 m x 1 m.


Luin ohjetta aluksi väärin ja tein peiton keskelle liian monta nurjaa kerrosta. Ensin ajattelin että se on vaan persoonallinen mutta häritsi sitten kuitenkin sen verran että katkaisin langan sopivasta kohdasta, purin yhden kerroksen, poimin silmukat odottamaan ja purin keskikohdan melkein kokonaan. Neuloin keskineliön uusiksi ja silmukoin sen odottamassa oleviin silmukoihin. Aluksi purin väärää kerrosta, semmoista kerrosta ei kannata purkaa jossa on langankiertoja ja kavennuksia. Muutaman silmukan kanssa oli ongelmia mutta ehkä sitä ei huomaa. en itsekään enää muista missä kohdassa se silmukoitu kerros on, ehkä joku tarkkasilmäinen huomaa.


Malli: Vadelma
Langat: Lanett ja Viking Baby Ull
Puikot: 4 mm


4 kommenttia:

  1. Nätti on, mä en ainakaan tunnista virheitä.

    VastaaPoista
  2. Todella kaunis peitto. Täähän toimisi huivinakin, jos ohuesta langasta tekee. Värikin oikein raikas.

    VastaaPoista