sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Lummelampi

Jo muutaman vuoden ajan olen luvannut tehdä tyttären pyynnöstä neuleita/virkkauksia hänelle tai hänen ystävilleen lahjaksi. Tämä taitaa olla vuoden viimeinen tilaustyö.


Mallin on valinnut tytär ja hänen ystävänsä, sama suunnittelija on tehnyt ohjeen myös siihen pöllöpeittoon jonka tein aiemmin tänä vuonna.


Ohjeessa on käytetty ainakin kolmea erilaista lankaa ja kun luin paljonko mitäkin väriä tarvitaan, luin tyhmästi vain sen ensimmäisen langan tiedot. Valitsemani lanka oli vähän paksumpaa kuin ohjeessa mainittu joten onneksi varauduin vähän isompaan langanmenekkiin vaikka ostinkin liian vähän eri värejä.


Ostettiin langat vähän kauempaa joten lisälangan hakeminen olisi ollut liian kallista, toki lankaa olisi saanut lisää myös netistä mutta päätin kokeilla mihin asti lanka riittää (mitään kiirettä ei ollut, peitto valmistui elokuussa ja viedään vasta tänään saajalle).


Tytär valitsi pääosan väreistä. Ohjeessa kaikki lumpeenkukat on valkoisia mutta koska keltaista piti ostaa joka tapauksessa kruunua varten niin tein kukat lopulta kolmella eri värillä.


Virkkaaminen on oikeastaan aika nopeaa ja peitto valmistui reilussa viikossa. Taisin pitää välissä sukkien mittaisen tauon kun mietin langan riittämistä.


Käytin lopulta melkein kaikki peittoon varatut langat, vaaleanpunaista ja keltaista jäi noin puolen metrin pätkät jotka heitin lopulta roskiin. Valkoinen ei ihan riittänyt, virkkasin palat yhteen kaapista löytyneellä vähän ohuemmalla valkoisella langalla ja sitä samaa käytin reunuksen viimeisellä kerroksella.


Reunuksesta tuli monivärinen kun virkkasin kaikki värikkäät langat loppuun vuorotellen. Ei oikeastaan yhtään hullumpi kun viimeinen kerros on kuitenkin valkoinen.


Toivottavasti peitosta on saajalle iloa, sopinee parhaiten lattialle kellimismatoksi on aika paksu ja painava koska on ihan puuvillaa. Peitolla on kokoa ihan reilusti noin metri kertaa metri.


Malli: Frog Frenzy
Lanka: Pääasiassa Drops Paris, 9 väriä, yhteensä tasan kilo. Yhteenvirkaamiseen tarvitsin vajaan kerän Lidlin puuvillalankaa, Paris lankaa olisi mennyt pari kerää.
Koukku: 5 mm


4 kommenttia:

  1. Todella upea peitto - kaunis ja nokkelan toiminnallinen!

    VastaaPoista
  2. huippu! Yhtään ei tiedä, että mikään lanka olisi loppunut kesken, näyttää siltä että suunnittelua on tehty rutkasti ja toteutus on just eikä melkeen!

    VastaaPoista