sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kiinalaista posliinia

Huomasin syyskuun alkupuolella Ravelryn uusien ohjeiden joukossa kivan näköisen sukkamallin, tavallaan mysteerin koska ohjeen julkaisupäivänä mallissa ei ollut yhtään sukkakuvaa. Malli oli ensin vähän aikaa ilmainen, sitten maksullinen ja nyt taas ilmainen ainakin jonkin aikaa.


Tähän malliin liittyy myös pari kilpailua joista toinen on vielä kesken. Se joka neuloi ensimmäisen valmiin sukkaparin tällä ohjeella, sai päättää mallin nimen. Tähän kisaan en edes kuvitellut osallistuvani, olen tosi huono keksimään nimiä.


Sitten kun sukkia on valmiina noin kaksikymmentä paria, eniten sydämiä keränneen parin neuloja saa suunnittelijalta pienen lankapalkinnon.


Malli on helppo ja nopea neuloa, pitkiä langanjuoksuja on vain muutama. Ohjeessa oli alunperin muutama pieni virhe mutta eiköhän ne ole jo kaikki korjattu.


Valitsin väreiksi sinisen ja valkoisen koska kuviot toivat jotenkin mieleen posliiniastiat ja nehän ovat usein sinivalkoisia, varsinkin semmoiset vanhat astiat.


Ensimmäisen sukan alun neuloin kahteen kertaan kun en jotenkin hahmottanut aluksi että myös ensimmäisessä kuvioraidassa on kahdenlaisia kuvioita. Ohjeessa taite on ommeltu lopuksi kiinni mutta minä aloitin sukat turkkilaisella aloituksella ja neuloin taitteen kiinni ensimmäisen kuvioraidan jälkeen.


Malli: Sienna Socks ainakin vielä hetken ilmainen ohje
Langat: Anika sininen ja Fabel valkoinen, kumpaakin meni vajaa 50 g kerä
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


Odotan edelleen arpajaisten voittajan yhteydenottoa, käyhän katsomassa tuolta postauksesta jossa esitellään vihreä vauvanpeitto olitko se juuri sinä.
5 kommenttia:

  1. Kauniit! Mulla on samaiset sukat puikoilla, mutta kaikki muut projektit tuntuvat kiilaavan niiden eteen.

    VastaaPoista
  2. Nämä on kyllä todella herkänkauniit! Pitääkin lisätä malli omaan jonoon, ettei se vahingossa hautaudu pelkäksi kirjaston aarteeksi.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanat sukat. Kiitos inspiraatiosta, laitoin ohjeen heti Ravelryn kirjastooni talteen.

    VastaaPoista