sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Kahvia, kiitos

Tämä ohje on ollut mun Ravelry-kirjastossa vaikka kuinka kauan. Nyt kun viimein päätin että on aika ottaa ohje puikoille, kauhistuin pikkuisen kuinka paljon hurjan pitkiä langanjuoksuja tässä ohjeessa on.


Lankavalinta meni vähän pieleen kun ohjeessa on 76 silmukkaa ja valitsemani pääväri on vähän paksumpaa kuin tavallinen ohut sukkalanka. Otin siis työhön vähän pienemmät puikot.


Löysin kuvioväriksi alunperin kivan ruskean langan mutta se oli vielä paksumpaa joten jouduin vaihtamaan lankaa ja samalla vaihtui myös väri. Eihän tämä väriyhdistelmä mikään ihana ole mutta langat on ihania ja voihan näitä sukkia pitää pimeinä iltoina kotisukkina (taitaa sitäpaitsi olla liian lämpimät muuhun käyttöön).


Mallissa on siis paljon pitkiä langanjuoksuja, useampia kerroksia joilla on vain muutama kuviovärinen silmukka. Ohje on oikeastaan vain kaavioina. Itse muokkasin vähän pohjan kaaviota että sain terästä kapeamman.


Käytin langanjuoksujen sitomiseen oppimaani uutta tekniikkaa joka on sekoitus kirjoneuletta ja onteloneuletta. Neulos on siis osittain kaksinkertainen, täytyy kysyä saajalta haittaako nuo oikeat silmukat nurjalla, tuntuuko ne ikäviltä.


Malli: Gimme Coffee
Langat: Lanitium ex Machina alpakka-merino sukkalanka, kirjava ja Hot Socks Pearl, violetti
Puikot: 2 mm pyöröpuikko
4 kommenttia:

  1. Minäkin oon välillä katsellut tuota mallia sillä silmällä, mutta hylännyt sen sitten pitkien langanjuoksujen vuoksi. Pitäisi joskus jaksaa kokeilla tuota onteloneuletekniikkaa lankojen sitomisessa, oon ollut sen suhteen vaan laiska ja valinnut helppoja kirjoneulemalleja lyhyillä langanjuoksuilla.

    VastaaPoista
  2. Kokeilin tuota langansitomistekniikkaa hiljattain lapasissa ja olin tosi tyytyväinen tulokseen. Lapasissa lisäpaksuus ei ainakaan haittaa, päinvastoin. Sukat on hauskan näköiset,mutta alkaa kahvihammasta kolottaa kun noita katselee..

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoisen näköinen tuo langanjuoksujen sitominen. Mistä tekniikan oppimiseen löytäisi ohjeen? Vasta aloittelen kirjoneuleen saloja.

    VastaaPoista