sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Toisenlaiset pöllöt

Pöllöneuleita on nähty tässäkin blogissa useampaan kertaan. Niin vaan piti ostaa taas uusi pöllöohje kun semmoinen tuli sopivasti vastaan Seinäjoen käsityömessuilla kuukausi sitten.


Taito Etelä-Pohjanmaa on julkaissut jo vaikka kuinka monta kivaa lapasmallia Rakkaat rasat nimellä. Tämän ohjeen nimi on ihan yksinkertaisesti Pöllö.


Olen neulonut jo kahdet lapaset niillä aiemmilla malleilla ja tiesin että mun käsialalla ja langan suosituspuikoilla tulee lapasista turhan pitkät ja muutenkin vähän isot. Otin siis tällä kertaa työhön aika pienet puikot, 2.25 mm ja sain aikaan itselleni oikein sopivat lapaset. Tosin nää menis varmaan myös tyttärelle tai kummitytölle.


Koska mulla oli käytössä ohjetta pienemmät puikot niin lankaa meni myös vähemmän kuin ohjeessa, vihreäraidallista jäi kokonainen kerä ja vähän ylikin. Nyt mietinkin otanko toiseen pariin myös mustan toiseksi väriksi vai löydänkö jonkun muun sopivan värin.


Malli ei ehkä sovi ihan ensimmäiseksi kirjoneuleeksi kun osa langanjuoksuista on aika pitkiä. Ohjeessa on myös vain yksi kaavio, jos haluaa tehdä lapaset peilikuvana niin kaaviota pitää joko lukea toiseen suuntaan tai käyttää kopiokonetta jolla saa tulostettua peilikuvan.


Malli: Pöllö
Lanka: TeeTee Pallas, vajaa kerä kumpaakin väriä
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


Ensi viikonloppuna on taas messut Tampereella, suuntaan sinne ehkä jo perjantaina. Saa nähdä tarttuuko mukaan mitään uutta. 

11 kommenttia:

 1. Mäkin lähden messuille perjantaina jo aamusta, että olen ovella odottamassa kymmeneltä ;). Takaisin tulen joko perjantai-iltana tai sitten jään kälylle yöksi ja messuilen vielä lauantainakin. Hyppäätkö kyytiin?? Laita vaikka tekstiviestiä; sullahan on mun numero! marjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaan ajella peräkkäin kun meiltä lähtee puolet perheestä ja takaisin tulee toivottavasti vielä enemmän. Kivoja messuja sinulle, ehkä nähdään.

   Poista
  2. :). Mä menen yksin luultavasti, enkä saa ketään mukaan paluumatkallekaan. Toivottavasti perjantaina on rauhallisempaa. Kivoja messuja sullekin!!

   Poista
 2. Suloiset. Henkii jotenkin metsäistä olemusta, alkaa tehdä mieli tuonne ulos luontoon. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat lapaset ja voi miten mahtavat värit. Tuo kaavan nurin lukeminen on alkuun niin työlästä, ennenkuin aivot siihen tottuu ; )

  VastaaPoista
 4. Hienot pöllöt. Minäkin olen tehnyt lapaset jollain toisella mallilla ja niistä tuli tosi pitkät ja kapeat. Pitäisi varmaan purkaa ottaa pienemmät puikot ja lisätä jokunen silmukka siviuhin.

  VastaaPoista