sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Vielä viimeinen

Päätin neuloa tänä vuonna kaikki Sniper mallit ja niin teinkin vaikka tämä viimeinen ei oikeastaan edes innostanut. Sukat valmistuivat yli viikko sitten mutta jäivät viime viikonloppuna jostain syystä kuvaamatta ja viikolla ei valo riitä kuvaamiseen töiden jälkeen niin siksi esitellään vasta nyt.


Syy miksi en olisi halunnut näitä enää esitellä on osalle Ravelrystä jo tuttu. Sukkamallin suunnittelijaa epäillään kaikenlaisista rötöksistä ja hänen kaikki mallinsa on poistettu myynnistä ja hänet itsensä (+ kaikki parikymmentä aliasta) on myös bannattu Ravelrystä.


Malli on suunnittelijalle tyypillinen, otetaan mallineule jostain kirjasta (itse käytin samaa mallineuletta keväällä yhdessä sukkaparissa), aloitukseen vähän erilainen mallineule ja muuten ihan perussukka. Näissä on tosin kirjoneuletta kantapäässä mutta sekin kuvio löytyy jostain ihan valmiina.


Hihittelin itsekseni kun luin kantapään auki kirjoitettua ohjetta, kaikki kerrokset olivat ihan samanlaisia, oikealla neulo oikein x silmukkaa ja nurjalla neulo nurin x silmukkaa ja lopuksi katso kaaviosta oikeat värit. Ja minä kun olen aina ajatellut että ohje kirjoitetaan auki siksi että kaikki eivät hahmota niitä kaavioita. Oikeampi tapa olisi tietenkin ollut neulo 3 s päävärillä, 5 s kuviovärillä, 5 s päävärillä, semmoisesta olisi ollut jotain hyötyäkin mutta kun hänen käyttämänsä ohjelmaa ei ole taidettu tarkoittaa kirjoneuleelle.


En linkaa malliin tällä kertaa ollenkaan kun en halua mainostaa huijaria joten kerron vain että lankana näissä on Lanitium ex Machina Basic Sock, kantapään kuviossa jämälanka jonka sain Tanskasta tulleiden sukkien mukana. Puikkona 2.25 mm pyöröpuikko.


Ensimmäisessä sukassa värit menivät yllättävän tasaisesti sekaisin. En tiedä mitä toisessa tapahtui, kun siihen tuli paljon selkeämmät värialueet, kyllä näiden pätkävärjättyjen neulominen on joskus mystistä.


3 kommenttia:

  1. Ohhoh, onpahan stoori. Mulla on mennyt tämä skuuppi ihan ohitse. O_o

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat joka tapauksessa. =)

    VastaaPoista
  3. Kaikkea sitä maailmaan mahtuuki. No kivat sukat kuitenkin ja kantapään kuvio on kaunis : )

    VastaaPoista