maanantai 7. joulukuuta 2015

7. joulukuutaOsa näistä lapasmalleista on semmoisia joissa on tosi pitkiä langanjuoksuja. Osassa on myös yksivärinen peukalokiila. Peukalokiilan kohdalla ei vättämättä tarvise sitoa langanjuoksuja ollenkaan, koristeeksihan nämä on tarkoitettu. Osaan lapasista käytin kuitenkin sitä uudempaa tapaa lankojen sitomiseen ja koska siitä oli joku kysellyt selitän sitä hieman.


Pitkän langanjuoksun kohdalla teen siitä nurjalla menevästä langasta uuden silmukan työn silmukoiden väliin nurjalle. Neulon sen uuden silmukan sillä takana kulkevalla langalla nurin, näin sisäpuolelle muodostuu silmukkajonoja oikeista silmukoista. Teen näitä uusia silmukoita 4-5 silmukan välein ja jos silmukoita tekee vähän tiheämmin, nurjalle tulee hyvin harvaa oikeaa neulosta. Sitten kun lankoja ei enää tarvitse sitoa, neulon ylimääräisen silmukan viereisen silmukan kanssa yhteen.

4 kommenttia:

 1. Moi,

  Kiitti, kun jaoit. Tämä lähtee testiin. Näkyyköhän se yhteen neulottu sitten oikealla puolella miten hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän tehdä sen yhteen neulomisen sillä samalla värillä jota olen kuljettanut nurjalla, silloin se on aika huomaamaton. Eikä se kyllä muutenkaan näy tavallista langan sitomista enempää.

   Poista
  2. Testasin joulukalenterisukkiin, tulipa ihan älyhyvä. Kiitti vielä!

   Poista
 2. Tuo tapa täytyy kyllä opetella joskus. Kiitos. =)

  VastaaPoista