sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Hattivatit

Nyt olisi varmaan sopiva aika vuosikatsaukselle, mutta taidan kuitenkin tehdä sen joskus myöhemmin kun muutama vuoden lopulla valmistunut työ on vielä esittelemättä.


Tytär laittoi mun kännykkään jostain netistä löytämänsä sukkakuvan jo aikaisin syksyllä. Ostin langat tähän projektiin Seinäjoen messuilta mutta en kuitenkaan aloittanut sukkia heti. Kun sitten jouluna tytär oli vähän pettynyt kun sukkia ei löytynytkän paketista niin otin langat puikoille kun olin välipäivinä sopivasti lomalla.


En joutunut tiiraamaan sitä kännykkäkuvaa koska tunnistin heti millä ohjeella sukat on tehty. Alkuperäinen ohje on toki kirjoitettu lapasia varten mutta sukiksi muuttaminen ei ollut kovin vaikeaa, laskin suunnilleen tarvittavan silmukkamäärän ja tein toiselle puolelle pystyraitoja kuten mulle tulleessa kuvassakin oli tehty.


Ensimmäinen sukka valmistui varsin nopeasti ja kun tytär vaikutti näkemäänsä kuvaan varsin tyytyväiseltä niin tein toisen heti perään. Onneksi mustan langan neulominen ei tuota mulle mitään ongelmia ainakaan näin sileässä neuleessa.


Malli: Hattivatti-lapaset
Langat: musta Opal ja valkoinen Hot Socks Pearl
Puikot: 2.25 mm resorissa ja kirjoneuleessa sekä 2 mm terän yksivärisessä osassa
7 kommenttia: