sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Lumisotaa

Ravelry-ryhmissä on aina kaikenlaisia kivoja tempauksia joihin on kiva osallistua välillä vaikka sivustakatsojana. Viime vuoden lopulla kehitettiin Lankalaatikko-ryhmässä ihka suomalainen sukkasota, lumisota, ja ajankohdaksi päätettiin tammikuun alku.


Ohjeita luvattiin ainakin neljä ja kaikkiaan taidettiin saada kuusi erilaista uutta sukkaohjetta pientä maksua vastaan. Osa ohjeista tulee myöhemmin jakoon ilmaiseksi jaa osa maksullisina. Tempauksen tuotto on jo lahjoitettu hyväntekeväisyyteen.


Itse osallistuin tähänkin tukemalla hyväntekeväisyttä ja neulomalla oman aikataulun mukaan. Lumisotailijoita oli mukana ihan mukava määrä ja koska suomalaiset on tunnetusti nopeita neulojia, kisa on jo ihan loppusuoralla, kolme viimeistä sukkaparia taitaa olla jo postissa.


Valitsin ensimmäiseksi neulottavaksi malliksi aika yksinkertaisen ohjeen, varren mallineule muodostuu raidoista ja nostetuista silmukoista, terät on on ihan sileää oikeaa. Varren kuvioväriä menee tosi vähän, n 15 g, näihin sopii vaikka joku pikkuinen jämäkerä sieltä lankalaatikon pohjalta.


Mun piti alunperin valita näihin sukkiin mustaksi langaksi Opal, mutta se ei olisi ihan riittänyt joten kaivoin varastosta Lidlin sukkalankapussin. Olen tainnut ennenkin kirjoittaa kuinka Lidlin sukkalankojen laatu vaihtelee tosi suuresti. Tämä musta lanka on syksyltä 2014 ja ihan kamalan karheaa, edes pesu ei sitä pehmennä. Ja sitten viime syksynä lanka oli taas ihan toisenlaista, sileää ja hyvin neulotuvaa. Harmi kun langat on valmiiksi pussitettuja niin aina joutuu ostamaan arpapelillä, joskus langat on löyhäkierteisiä ja lohkeilevia ja välillä taas aika tiukkakierteisiä.


Malli: Åsa
Langat: Pinkkikirjava Miss Babs Tarte, musta Crelando Anika
Puikot: 2.5 mm1 kommentti: