sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Mysteeri

Kaipasin kevättalvella jotain helppoa neulottavaa ja mielellään semmoista mihin voisin käyttää lankoja joille en oikein ole keksinyt mitään käyttöä.


Sain idean jonkun toisen projektista Ravelrystä, kaivoin laatikosta kaikki Rose Mohairit mitä minulla vielä oli (toivottavasti tässä oli kaikki) ja niiden kaveriksi Lidlistä ostamani sukkalangat joista piti tulla jotain ihan muuta. Nuo sukkalangat olivat kyllä iso pettymys kun aiemmat ja itseasiassa myöhemmätkin erät on olleet ihan kivoja ja ihan vaatteeksi ajateltavia mutta tämä erä oli karheaa ja kerät olivat vähän eri värisiäkin.


Väriero tai karheus ei onneksi haitannut tässä projektissa. Neuloin pikkupeiton/hartianlämmittimen kulmasta kulmaan. Rose Mohairia oli 7 kerää beigeä ja yksi vaaleanlila. Kaveriksi otin punertavaa lilaa olevat sukkalankakerät, niitä oli sekä yksivärisenä että raidallisena. Puikkona minulla oli 4 mm pyöröpuikko. Tein lisäyksiä molemmissa reunoissa kunnes olin käyttänyt kaksi kerää Rose Mohairia. Sitten jatkoin lisäyksiä toisessa reunassa ja toisessa kavensin jolloin kappaleen leveys pysyi samana.


Aloitin kavennukset toisessakin reunassa kun jäljellä oli kaksi kerää beigeä Rose Mohairia. Tai niin ainakin luulin. Kun oli aika ottaa työhön viimeinen beige kerä, sitä ei ollutkaan missään. Oltiin matkalla kohti lentokenttää joten en voinut tarkistaa olisiko kerä vaikka pudonnut jonnekin. Onneksi pussissa oli kuitenkin tuo erivärinen kerä joten pystyin jatkamaan ja neulottavaa riitti vielä paluumatkallekin. Sitä kadonnutta kerää ei sitten löytynyt kotoakaan. Joko olin laskenut alunperin väärin tai sitten tähän kului lankaa enemmän kun olin ajatellut. Jos lankaa kului enemmän niin sitten kaikki kerät olivat alle ilmoitetun painon koska painon perusteella lankaa kului 7 + 7 kerää. En voinut laskea menekkiä edes langanpäistä kun päättelin kaikki samalla kun neuloin tai siis otin aina uuden kerän vanhan jatkoksi kun lanka lopuui ja neuloin vähän matkaa kolmella langalla yhtäaikaa.


Rose Mohairia piti olla kerässä 190 metriä ja Lidlin sukkalankaa 210 metriä. Kummasti kerät loppuivat suunnilleen samaan aikaan, joskus jopa sukkalanka ensin. Yhtään kerää en mitannut että olisin selvittänyt kumman metrimäärä oli enemmän pielessä ja mihin suuntaan, kummastelin vaan. Ensimmäinen kulma on tehty raidallisella sukkalangalla ja sitten kun laskin että pelkkä raidallinen ei riitä, raidoitin loput raitalangalla ja yksivärisellä, 2 krs raitoja kummastakin kerästä.


Kuvat on otettu jo maaliskuun alkupuolella, meillä ei ole enää yhtään lunta pihassa, lumen tilalle on tulossa kevätkukkasia, niitä ehkä ensi viikon kuvissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti