sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Enkeleitä

Kelien puolesta enää ei taida tarvita lapasia paitsi jos liikkuu kovin varhain aamulla. Semmoiset kuitenki tein, tälläkin kertaa tyttären pyynnöstä.


Ensin vähän epäröin kun olen yrittänyt vähentää langanostoa enkä ollut ihan varma onko minulla mitään sopivaa valkoista lankaa jemmassa.


Onneksi kuitenkin muistin valkoiset Wollmeiset joita oli vielä pari vyyhtiä jäljellä.


Ohje löytyy Novitan vanhan neulomon sivuilta, klubilaisten extraideoista. Sinne pääsee Novita Knits sivuston etusivulta, kohdasta novita.fi arkisto. Jos sinulla on ollut vanhoille neulomon sivuille tunnukset niin ne toimii vieläkin, uusia ei enää avata eikä ilmeisesti vanhoja tunnuksia poisteta. Kirjaantumatta löytyy myös iso osa vanhojen lehtien ohjeita mutta nämä extraideat vaativat kirjaantumisen. Tämä on siis jonkun toisen neulomolaisen malli, löytyy nimellä Ratun rasat.


Violetti raitalanka on Trekking XXL lankaa jota oli jäljellä vajaa kerä ja jota jäi vieläkin johonkin pieneen kirjoneuleeseen sopivasti.


Mallissa on paljon pitkiä langanjuoksuja jotka sidoin taas kerran tekemällä sisäpuolelle ylimääräisiä silmukoita. Itse teen nämä lisäsilmukat sitomalla langan ensimmäisellä kerroksella tavallisesti. Toisella kerroksella teen sitten siitä lankalenkistä uuden silmukan puikoilla olevien silmukoiden väliin. Jatkossa sitten neulon aina sen ylimääräisen silmukan sillä värillä jolla tulisi pitkä langanjuoksu.


Näitä silmukoita on sitten tarpeen mukaan 3-5 silmukan välein. Sitten kun langanjuoksut lyhenee, neulon ylimääräiset silmukat samanvärisen silmukan kanssa yhteen, jossain kohdassa pitää neuloa silmukka yhteen myös erivärisen silmukan kanssa mutta sekin on aika huomaamaton eikä ainakaan kiristä kuten tavallinen langanjuoksu monesti tekee.

8 kommenttia:

 1. Voi kun sievät lapaset, ovatpa sitten syksyksi valmiina :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit lapaset ja ihana väriyhdistelmä. Minäkin olen suunnitellut neulovani nämä lapaset, mutta ohjetta en ole vielä hankkinut. Onko siis niin että jos minulla ei ole tunnuksia vanhaan neulomoon, en pääse enää ohjeeseen käsiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Google löytää näiden lapasten kaaviot hakusanalla Ratun rasat. Ainakin kun hakee kuvahaulla. Myös pdf-tiedoston pystyy avaamaan. Ohje löytynee vain Neulomosta mutta pelkillä kaavioillakin nämä lapaset onnistuu.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta, kaaviot löytyivät helposti! :)

   Poista
 3. Iso kiitos vinkistä - nyt löytyi vanha ohje keskeneräiseen neulejakkuun. Ja kesken se on nimenomaan sen takia, että ohje katosi.

  VastaaPoista
 4. Niiiin kauniit lapaset. Miekin olen nuo neulonut, silloin ohje löytyi Novitan Neulomosta ilman mitään kirjautumista, mutta tästä on jokunen vuosi aikaa.

  VastaaPoista