sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Helmiä ja kimalletta

Sukkahullutksen neljäs ohje julkaistiin huhtikuun lopulla ja sain sukat myös valmiiksi huhtikuun puolella. Kuvat otin äitienpäivänä mutta koska toukokuussa ei ole ihmeemmin valmistunut mitään esiteltävää, jotain yksittäisiä testineuleita vain, niin esittelen näitä vanhempia vähän harvakseltaan.


Etukäteen tiedettiin että tulossa on jotain mihin tarvitaan helmiä ja valitsin langaksi Tampereen Messuilta ostamani kimaltelevan Puffalangan. Väri on oikeasti aikalailla lohenpunainen (koralli?), luultavimmin Corona, lanka siis tuo Sukka-Puffa Säihky.


Ensin luotiin ihan hirveä määrä silmukoita, neulottiin pari kerrosta yksinkertaista mallineuletta ja kavennettiin sitten ylimääräiset silmukat pois. Sukan yläreunaan muodostui tuommoinen kiva röyhelö. Onneksi koko sukkaa ei kuitenkaan tarvinnut neuloa noin hurjalla silmukkamäärällä, oli aika hitaita kerroksia.


Sukan pitsimalli on melko yksinkertainen mutta en tainnut oppia sitä kunnolla ulkoa vielä toisen sukan loppupuolellakaan.


Nuo helmet on taas jostain askartelukaupasta. Ei ihan tasalaatuisia mutta käyvät tähän tarkoitukseen ihan hyvin. Helmet on väriltään sinisiä mutta koska sisus on pinkki niin ne näyttävät violeteilta. Ei ehkä paras värivalinta kun lanka on enemmänkin oranssia kuin pinkkiä mutta menettelee kuitenkin.


Neuloin toista sukkaa kun tyttö huomasi mitä teen ja tunnisti sitten heti myös langan. Nämä menee siis tyttärelle joka oli mukana messuilla ja jonka valinta juuri tämä lanka oli.


Malli: Sweet Nuttins
Lanka: Sukka Puffa Säihky
Puikot: 2.25 mm


Sukkahullutuksen toiseksi viimeistä ohjetta on jo odoteltu toista vuorokautta. Jos ei se kohta ilmesty niin joudun jättämään leikin kesken, arkena en ehdi neulomaan sitäkään vähää mitä viikonloppuna.

2 kommenttia: