sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Mustaa pitsiä

Jotenkin tässä iässä alkaa olla useammin käyttöä mustille vaatteille kuin iloisemmille väreille.


Halusin neuloa huivin itselleni ja malliksi valikoitui aika äkkiä Haruni, lähinnä sen vuoksi että ainoa musta lanka jonka löysin ilman enempää penkomista, oli Novitalta palkinnoksi saatua Venlaa. Alkuperäinen suunnitelma näille langoille oli kyllä jotain ihan muuta mutta aina joskus suunnitelmat muuttuu lennossa.


Ohjetta tulostaessa tulostimesta loppui muste niin että kaaviosivut jäivät tulostumatta, neuloin siis koko huivin kirjoiteutusta ohjeesta. Kirjoitetun ohjeen seuraaminen on onneksi myös ihan helppoa, ei siis hidastanut neulomista yhtään, aikaa oli taas hieman liian vähän.


Pingotin huivin pikaisesti mutta ihan hyvin mutta nämä kuvat on otettu käytön jälkeen joten huivi ei ole enää ihan muodossaan. Väri on myös vähän hankala kuvattava, kuviot ei erotu oikein kunnolla. Neuloessa väri ei onneksi haitannut kun mulla oli käytössä vaaleat puupuikot.


Tein huiviin muutaman ylimääräisen mallikerran kun halusin reilun kokoisen huivin.


Saatuani huivin valmiiksi, aikaa oli vielä yksi ilta joten päätin neuloa huivin kaveriksi kämmekkäät. Ihan perusmalliset, joustinneuletta ja omasta päästä.


Eka kämmekäs valmistui nopasti mutta toista neuloessa nukahdin aika monta kertaa. Sain sen kuitenkin valmiiksi juuri ennen kuin uni vei lopullisesti mennessään. Virheitä ei vissiin tullut mutta ikinä ei ole kerrosten laskeminen ollut näin vaikeaa.


Malli: Haruni
Lanka: Novita Venla, n 160 g
Puikot: 4 mm pyöröpuikko
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti