torstai 20. huhtikuuta 2017

Puikot testissä

Neulon ohuet sukat yleensä pyöröpuikoilla, hyvin usein niillä samoilla 2.25 mm 80 cm pitkillä HiyaHiya pyöröillä joissa on kivan vihreä kaapeli. Paksummille langoille en ole vielä löytänyt ehdotonta puikkosuosikkia, toisaalta neulon vain muutamat paksummat sukat vuodesssa joten voi olla että jokainen pari tulee tehtyä eri puikoilla.


Nämä Seiskaveikka-sukat neuloin aiemmin tänä vuonna ja puikkoina mulla oli KnitPicksin koivuiset sukkapuikot, koko taisi olla 3.25 mm. Ihan kivat puikot muuten mutta koivupuikot on aika joustamattomat ja painavat näin paksuina vähän sormiin vaikka muuten ovatkin kivan kevyet.


Sain Prymin maahantuojalta postia ennen pääsiäistä. Kirjeessä oli kerä Regian 6-säikeistä sukkalankaa ja Prym ergonomics sukkapuikot. Pääsin siis testaamaan olisko tässä ratkaisu mun puikko-ongelmaan paksuja sukkalankoja neuloessa.


Otin langan heti puikoille. 3 mm puikot on mun käsialalla vähän paksut tuommoiselle vähän paksummalle sukkalangalle (100 g/375 m) mutta tein kuitenkin sukat näillä puikoilla.


Alussa neulominen oli vähän nihkeää, olisko puikoissa ollut joku viimeistely pinnassa joka kului vähitellen pois, puikot alkoivat kuitenkin luistaa vähän ajan kuluttua ihan mukavasti. Ensituntuma oli keveys, puikot on todella kevyet ja yllättäen ne ei tuntuneet yhtään pitkiltä vaikka yleensä käytän 15 cm pituisia sukkapuikkoja silloin harvoin kun teen jotain sukkapuikoilla.


Puikot ovat myös hyvin joustavat joka on ainakin minusta oikeastaan ihan positiivinen ominaisuus, noi koivupuikot mitä monesti käytän on nimittäin tosi jäykät ja taipumattomat. Koska puikot on jotain keinomateriaalia (muovia) en yhtään pelännyt puikkojen katkeamista.


Puikkojen kärki on hyvin kapea ja pisaran mallinen. Näin vähän löysää neuloen kärki ei ollut yhtään liian taipuisa, silmukat oli myös ihan helppo poimia puikolle kun purin vähän matkaa.


Puikoissa olisi ilmeisesti pitänyt olla kokomerkintä noissa keskikohdan värillisissä kohdissa, mutta näissä ei kyllä ollut ja värikin kului hyvin nopeasti pois ja levisi myös puikon keskikohtaan, langasta tuo vaalean violetti väri ei näihin tarttunut.


Kaikenkaikkiaan ihan kivat puikot. Varastossa on useampi kerä Seiskaveikkaa erilaisissa raitaväreissä joten kokeilen seuraavaksi toimiiko nämä myös paksumman langan kanssa. Näitä puikkoja saa myös pyörönä mutta en ehkä osta sellaisia kun laskin just yhtenä päivänä että mulla on yli 50 pyöröpuikkoa ja niistä tosi monet ovat samankokoisia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti