sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Tiikeriraitoja

Sock Madness kisan toisen kierroksen ohje julkaistiin viikko sitten torstaina iltapäivällä. Jostain syystä järjestäjät halusivat tähän väliin vähän pidemmän tauon ja olin vähän pettynyt kun olin lomalla koko viikon ja toivoin että ohje olisi tullut aiemmin.


Ohje vaikutti kuitenkin ihan mielenkiintoiselta, kirjoneuletta joka näytti lisäksi varsin helpolta.


Ulkonäkö voi kuitenkin pettää. Sukat alkoivat joustinneuleella joka ei ollutkaan ihan tavallinen. Tai siis onhan 2 o, 1 n ihan perusjoustinta mutta kun siihen lisätään kirjoneule niin että kolme silmukkaa aina samalla värillä niin työhön piti oikein keskittyä, hidastakin se oli. Yhdellä värillä siis aina 1 o, 1 n, 1 o.


Joustimen jälkeen alkoi sitten helppo osuus, ihan perinteistä kirjoneuletta eikä mitään pitkiä langanjuoksuja. Sain laittaa oman tiimin ketjuun kuvan valmiista sukanvarresta vielä valoisaan aikaan joku siellä sitten kyseli sainko mahdollisesti ohjeen ennen muita. No tavallaan, mutta niin sai muutkin tiimiläiset. Järjestäjillä oli vähän ongelmia sähköpostien kanssa ja osa sai tosiaan ohjeen myöhemmin kuin piti.


Kantapäässä tulikin sitten ongelmia. Varren kirjoneule oli mun mielestä vähän lyhyt, vain 38 krs. Kantapäässä sitä mittaa oli sitten vähintäänkin riittävästi, 36 krs. Toimii, jos tehdään vahvistettua neulosta mutta tässäpä nostetaankin vain joka 3. silmukka ja neulos ei vedä ollenkaan samalla lailla kasaan kuin normaali vahvistettu neule. Ja reunasilmukoita ei sitten nostettu vaan neulottiin jokaikinen, silmukoiden poimiminen kantalapun reunasta oli iltamyöhällä hankalaa ja jouduinkin tekemään sen kolmesti ennenkuin tulos oli sitä mitä halusin, musta lanka toisessa reunassa ei sekään auttanut yhtään.


Kantapään ohitettuani neulominen sujui taas varsin mukavasti, kaavioden seuraaminen meinasi olla vähän liiankin helppoa, aina välillä piti laskea olenko jo tehnyt kyseistä osuutta liikaakin.


Kirjoneule jatkuu myös sukan kärjessä ja kavennuksista johtuen siellä olikin sitten pitkiä langanjuoksuja useampaan kertaan. Koska perjantai ei ollut työpäivä, päätin jatkaa sitkeästi kunnes eka sukka olisi valmis vaikka väsyttikin jo kovasti. Eihän nuo kärjet mitenkään kauniit ole mutta kun kisataan niin ohjetta on noudatettava.


Eka sukka oli sitten lopulta valmis kun päivä oli jo vaihtunut perjantaiksi. Otin tiimin keskusteluketjuun pikaisen kuvan ja menin nukkumaan. Toisen sukan neuloin perjantaina, vähän rauhallisempaan tahtiin ja taukoja pitäen. Iltapäivällä oli sitten toinenkin sukka valmis ja olin kierroksen nopein. Tosin tässä kisassa nopeudella ei ole hirveästi merkitystä ennen viimeisiä kierroksia, jatkopaikkoja on tiimeissä näin alussa paljon ja koska en ole ihan nopeimmassa joukkuessa taidan päästä normineulonnalla jatkoon vielä muutaman kierroksen ajan. tykkään van testata omaa nopeutta aina silloin tällöin ja valitettavasti hidastun jatkuvasti.


Malli: Mod Madness
Langat: OnLine Supersocke 100 oranssi ja Novita Venla musta
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


Posti toi ennen pääsiäistä mulle ison kirjekuoren jossa oli uudenlaiset puikot testattavaksi ja lisänä kerä lankaa jotta pääsin heti testaamaan. Kuten kuvata voi päätellä, testattu on ja testituloksia kunhan saan kuvat otettua.


4 kommenttia:

  1. Todella hauskat, ja värit on dynaamiset! :)

    VastaaPoista
  2. Onpa hauska malli! Tuo kisa tuo kyllä vaihtelua normaaliin neulomiseen. Kiva, että esitelet kaikki nämä erikoisuudet meille kaikille lukijoille! :)

    VastaaPoista