sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Lämmittelyä

Jos joku ei ole vielä huomannut niin Suomessa on alkamassa ihan kotimainen sukkakisa, nopeusneulontaa ja luovuutta rakastaville neulojille.


Sukka-Finlandia on kisan nimi ja ilmottautua voi vaikka heti. Tour de Sock kisan tapaan osallistumismaksut menevät hyväntekeväisyyteen ja parhaille on tiedossa ainakin mainetta ja kunniaa.


Kisassa on jo julkaistu mysteeriohje jota en neulonut ja tämä lämmittelyohje jonka neuloin.


Itse en aio kisata mutta neulon ne mallit mitkä jaksan ja viitsin. Kisan ajankohta on mulle vähän haastava, joulukuun alusta helmikuun loppuun tekee yleensä mieli vain nukkua kun koko ajan on pimeää. Mutta muille toivotan kovasti onnea ja kisaintoa. Ravelryssä on jo koottu monta joukkuetta.


En yleensä neulo tämän paksuisia sukkia kuin perheen miesväelle. Nämä ei kyllä mene heistä kenellekään, malli on liian naisellinen ja koko aika pieni.


Koska ohjeen silmukkamäärä oli aika iso niin valitsin vähän turhankin pienet puikot. 2.75 mm puikolla neulominen olisi ehkä sujunut mukavammin, mutta 2.5 mm puikolla tuli ainakin napakat sukat.


Malli on ihan kiva, itse olisin ehkä tehnyt 3+3 palmikoita, näissä 4+4 palmikoissa oli vähän vääntämistä varsinkin kun teen nykyään kaikki palmikot ilman palmikkopuikkoa.


Olen hyvin sisäistänyt jo nyt että en todellakaan kisaa. Tein epähuomiossa pohjan kärkikavennukset väärin päin. Luovuussarjaan varmaan liian pieni modaus ja varsinaiseen kisaan nämä lämmittelysukatkin olisi pitänyt tehdä täsmälleen ohjeen mukaan.


Malli: Keväällä kerran
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 2.5 mm pyöröpuikko


Sain jokin aika sitten Prymiltä kivaa postia. Pari kerää lankaa ja erilaisia tarvikkeita. Joululahjaan menevät jutut jätin pois tästä kuvasta ja esittelen ne myöhemmin. Itse en ehkä tarvitse kaikkia näitä tarvikkeita joten voisin lähettää osan jollekin tarvitsevalle. Jos sinulla on tarvetta noille neuloille, puikoille tai silmukkamerkeille niin vastaamalla tähän postaukseen voit saada ne omaksesi. Kerro siis mitä näistä tarvitset niin arvon yhden tai useamman voittajan ensi sunnuntaina.

16 kommenttia:

 1. Ihanat sukat olet taas neulonut! Keltainen sopii tosi hyvin tähän malliin.

  Minulle kelpaisi mikä tahansa tai vaikka kaikki neuletarvikkeet. Tuommoisia päättelyneuloja en ole koskaan edes kokeillut. Silmukkamerkkejä ja puikkoja tarvitsee aina.

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat! Mahtavan väriset. Toivottavasti löytävät sopivat jalat.

  Mulle kelpais silmukan lepuuttajat, silmukkamerkit ja nuppineulat.

  VastaaPoista
 3. hienot sukat! :)
  ainakin silmukkamerkeille mulla olisi tarve, ja neuloille myös olisi varmasti käyttöä, mulla on tasan yksi päättelyneula joka menee milloin missäkin eikä tietenkään just siellä missä sitä tarviisin :D

  VastaaPoista
 4. Ihanat keltaiset sukat! Minäkin kisassa ilman kilpailemisen tuomaa stressiä. Mukana on kiva olla vaikkei niin tosissaan olisikaan.
  Minulle kelpaisi silmukkamerkit paketistasi.

  VastaaPoista
 5. Olen mukana Sukka-Finlandiassa. Onneksi nuo lämmittelysukat voi tehdä kilpailun aikana milloin vain. Voisikin käyttää jonkun Nalle-kerän siihen.

  VastaaPoista
 6. Tykkäsin noista lämmittelysukista! Paketistasi tarvitsisin noita isoja hakaneulan näköisiä silmukanpitimiä. ;-)

  VastaaPoista
 7. Kylläpäs tuli kivat sukat! Mulla on omat vielä kesken, mutta näillähän ei vielä kisattukaan nopeutta :)

  Päättelyneuloille, silmukkamerkeille ja lepuuttajille ois käyttöä :)

  VastaaPoista
 8. Kauniin ja pirtsakan väriset versiot! (: Oli kyllä ihana malli neuloa, tykkäsin. Ja oho, meinasi mennä ohi tuo "arvonta". Silmukkamerkit ois kiva juttu, kun en semmoisia omista. ;) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 9. Aurinkoiset sukat piristää kivasti syksyä. Silmukkamerkit ja silmukan lepuuttajat tulisi tarpeeseen.

  VastaaPoista
 10. Kyllä olet taitava neuloja. Nuppineulat ja hakaneulat kelpaa..

  VastaaPoista
 11. Onpa kiva, että olet mukana! Olette tehneet niin hienoa työtä TDS:ssä että piti ottaa käyttöön suomalainen versio ; ). Kolme vuotta kuunneltiin asiakkaiden palautetta ettei uskalla lähteä englanninkieliseen kisaan mukaan. Katsotaan miten tässä käy. Onneksi neulominen on aina mukavaa.

  VastaaPoista
 12. Kauniit sukat!

  Puikkoja ei voi olla kiskaan liikaa ja langoista syntyis kirjoneulelapaset! Neuloja80

  VastaaPoista
 13. Ihanat syyssukat olet neulonut.
  Minulla on silmukkamerkit, puikot ja joskus neulatkin hakusessa. Yleensä ne on kiinni toisissa keskeneräisissä töissä ��
  Tämä Sukka-Finlandia täytyy laittaa harkintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos langat osuisivat kohdalleni, ne lähtisivät kirjoneulesukkiin 😊

   Poista
 14. Kauniit on sukat valmiina ,minulla vielä kesken.Neuloille ja silmukkamerkeille olis käyttöä mutta lankoja en tarvis.
  tyttiklemetti@luukku.com

  VastaaPoista
 15. Kokeilenpa vielä jos ehdin arvontaan, lepuuttajille, silmukkamerkeille ja puikoille olisi ainakin käyttöä.
  Tosi kauniit värit noissa sukissasi, omani sain vihdoin loppuviikosta valmiiksi ja hetki sitten lopulta kuvattuakin. Ei tällä vauhdilla kannata oikein tosissaan lähteä kisaamaan, mutta mukava olla mukana :)

  VastaaPoista