sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Pikkuiselle

Arvonta on nyt suoritettu ja voittajaksi tuli random.org sivuston suosiollisella avustuksella Johku. Ilmoitatko osoitteesi sähköpostilla tai vaikka Ravelryn kautta niin laitan postia tulemaan. Koska voittajalle näytti kelpaavan kaikki ylimääräiset tarvikkeet, arvoin vain yhden voittajan. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistumisesta.


Aiemmin tällä viikolla minusta tuli toisen pienen pojan mummu, tai pitäiskö sanoa mumma kun se tuntuu sopivan paremmin sen puhumaan opettelevan suuhun.


Ostin langat pieneen peittoon jo kesällä mutta neulominen jäi taas kerran viime tippaan. Tosin olin kyllä neulomatta ison osa kesää joten en olisi ehtinytkään aiemmin.


Mallia mietin kauan ja päädyin vihdoin tähän kirjoneuleiseen malliin.


Värivalinta olisi voinut olla parempikin, sininen ja harmaa eivät oikein erotu toisistaan varsinkaan hämärässä. Koska halusin tuon erikoisimman kuvion kuitenkin erottuvan kunnolla, otin työhön ensimmäisen valkoisen merinolankakerän jonka löysin.


Valkoinen lanka oli huomattavasti paksumpaa kuin toiset langat ja sitä oli vain yksi vajaa kerä joten sain vähän jännätä langan riittämistä. Onneksi olin punninnut kerän ennen kirjoneuleraidan aloitusta ja kun lankaa kului ensimmäiseen raitaan alle puolet niin toisen raidan tekeminen sujui jo vähän rauhallisemmin.


Yleensä nämä tämmöiset peitot pitäisi vuorittaa pitkien langanjuoksujen takia. Itse päätin sitoa langanjuoksut nurjalla ylimääräisillä silmukoilla. Aika  näyttää toimiiko tämä systeemi. Keskimmäisen kuvion langanjuoksut olivat suht lyhyitä ja kuvioraita onkin tehty ihan tavallisena kirjoneuleena.


Vauva syntyi ennenkuin peitto oli valmis. Käytiin tänään katsomassa pikkuista ja tein juuri ennen lähtöä peittoon yhden punaisen sydämen silmukoita jäljentämällä.


Malli: Moominblankie
Langat: Katia Merino Baby, vaalean sininen ja harmaa, Wollmeise Merino DK valkoinen
Puikot: 3.5 mm pyöröpuikko


7 kommenttia:

 1. Upea peitto! (: Ja onnea tuplamummalle!

  VastaaPoista
 2. Onnea mummalle! Upea peitto pienelle nyytille.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut mummalle! Ja mikä upea peitto!

  VastaaPoista
 4. Onnea Mummalle! Hieno peitto.

  Ja kiitos, tuntureiden tuulessa olemme viettäneet syyslomaa. En oo huomannutkaan, että olen ollut näin onnekas 😊 Laitan sinulle sähköpostia.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut Mummalle!
  Kaunis peittoja mun mielestä just kiva tuo harmaa ja hillitty kuvio. Vois olla levoton jos kaikki kuviot olis värikkäitä, nyt on tilaa tuolle erikoiskuviolle.
  Ja aivan mahtavat sukat edellisessä postauksessa.

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea Mummalle! Kauniin peiton sai uusi tulokas.

  VastaaPoista