keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Värinvaihdos

Tämän takin neuloin jo melkein kaksi vuotta sitten. Takki on kiltisti odottanut nappeja siitä lähtien ja vaihtuipa sen värikin ennen nappien ompelua.


Jostain syystä takin valkoinen väri ei innostanut yhtään etsimään sopivia nappeja kun epäilin että sitä ei ehkä tulisi käytettyä.


Nyt kun väri on vaihtunut ja napit löytäneet paikkansa, mietin pitäiskö tätä vähän lyhentää, takki on vähän turhan kapea näin pitkäksi neuleeksi. Ehkä haudon sitä sitten seuraavat kaksi vuotta ja lahjoitan takin pois jos siltä tuntuu.


Värjäämisen suoritin ihan muovisessa pesuvadissa, 15 l astia oli oikein sopiva. Värinä käytin Nitorin väripakkausta. Hankalin homma oli ison vesimäärän kuumentaminen ja kantaminen kahteen pesuvatiin, ensimmäisessä kastelin neuleen märäksi ennen värjäystä ja siinä vesi ei ollut ihan kiehuvan kuumaa, ehkä noin 80 asteista.


Tää lanka värjäytyi yllättävän tasaisesti myös valmiina vaatteena, johtui varmaan siitä että vaate on kevyt ja yksi väripakkaus riitti hyvin, niin hyvin että ihan kaikki väri ei edes imeytynyt takkiin. Jäähdytin takin väriliemessä lisäten hitaasti kylmää vettä ja kun vesi alkoi olla kädenlämpöistä, pesin takin vielä villapesulla koneessa.


Malli: Bly
Lanka: Bronte Glen DK josta olen tehnyt myös tämän vauvanpeiton
Puikot: ei sitten niin mitään muistikuvaa, 3.5 mm tai ehkä 4 mm


2 kommenttia:

  1. Todella kaunis neuletakki on puikoiltasi tipahtanut:)Ihana väri ja niin tasaisesti on tuo värjäys onnistunut:)
    Ihanaa kevään odotusta sinulle!
    T: -Satuli- Puuhastellessa blogista

    VastaaPoista