sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Vähän rennompi neule

Sain idean tehdä Tampereen messuilta ostetusta merinolangasta itselleni Boxyn, semmoisen leveän ja väljän laatikkopaidan.


Ostin siis paksumman Boxyn ohjeen ja aloin neuloa. Neule valmistuikin äkkiä, alle viikossa. Mutta valmiina väri ei ollut yhtään mulle sopiva, vauvan vaaleansininen on harvoin pukeva isommalle ihmiselle.


Siispä paita valmiina värikylpyyn. Ihan ei onnistunut tällä kertaa. Paita painaa yli puoli kiloa ja tämä lanka imaisi sekoittelusta huolimatta värin itseensä hyvin epätasaisesti. Paita oli ollut kylvyssä noin kymmenen minuuttia kun astian vesi oli jo ihan kirkasta.


Värjäsin samana päivänä edellisessä postauksessa esitellyn villatakin (vähän eri sävyllä). Joten kun se taas ei imaissut kaikkea väriä niin laitoin paidan vielä toiseenkin väriliemeen. Lopputulos kaikkea muuta kuin tasainen. Alkuperäinen väri peittyi kyllä hyvin joten eiköhän tätä tule käytettyä ainakin kotona.


Tää lanka olikin sitten taas vaihetteksi semmoista merinoa joka venyy ja paukkuu pesussa. Pidin paitaa pesun jälkeen aika kauan kuivausrummussa että lopputulos ei ollut mekko vaan reilunkokoinen paita.


Malli: Worsted Boxy
Lanka: Novitan messumerino
Puikot: pääasiassa 5 mm, hihat 4.5 mm ja pääntie 4 mm2 kommenttia:

  1. Minusta tuo väri on hauska! :) Jos et kertoisi, luulisi sen olevan tarkoituksella. On muutenkin semmoinen kotoisan ja rennon näköinen paita.

    VastaaPoista
  2. Kivan mallinen paita on puikoiltasi tipahtanut. Tykkään värin lisäksi tuosta paidan, " epätasaisesta" kuviosta, minusta se tekee siitä elävän oloisen:) Ihanaa kevättä sinulle!
    T: -Satuli- Puuhastellessa blogista

    VastaaPoista