keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Must. Knit. Faster.

Päätin tämän vuoden alussa että jos ostan lankaa mun pitää neuloa sen ostokuukauden aikana vähintään sen ostetun määrän verran. Tammikuun loppupuolella havahduin siihen että tammikuussa oli tullut aika paljon lankaa taloon mutta neulomalla olin kuluttanut paljon vähemmän.


Siispä etsin muutaman kerän seiskaveikkaa ja neuloin vimmaisesti räsymattoraitasukkia. Näihin pareihin käytetty kahta raitalankaa ja lisäksi kahta yksiväristä lankaa. Lankaa kului noin 110 g/sukkapari.


Ensin neuloin sukat jotka raidoitin kahdella raitalangalla + tummanharmaalla. Raitavärejä kului n 30 g/väri ja yksiväristä n 50 g. Sukat kokoa 37-38.


Toisissa sukissa lisävärinä vaaleanharmaa. Muuten samanlaiset mutta ehkä numeron isommat, varretkin vähän pidemmät.


Kolmas pari on raidoitettu vain niillä raitalangoilla.


Kuinka mun sitten kävi tammikuussa? Kulutin grammoina enemmän lankaa kuin mitä taloon tuli mutta metreissä kulutus oli pienempi kuin ostot. Eli pitää jatkossa ostaa paksumpaa lankaa tai jotain. En tule helmikuussa onnistumaan tavoitteessani koska neulefestarit.

7 kommenttia:

 1. Kivoja sukkia! Minä yritän jo toista vuotta tuota samaa periaatetta lankaostojen kanssa. Viimeksi ekat kuukaudet meni oikein hienosti, mutta sitten tuli muutama paha repsahdus nimeltään Karnaluks, Verkarannan poistolaari ja Tampereen messut.Vuoden lopussa taloudessa oli taas pari kiloa enemmän lankaa kuin vuoden alussa.
  Tämä vuosi on taas alkanut oikein oikein hyvin, mutta kuinkahan käy?

  VastaaPoista
 2. Vaikeaa on tuo langan väheneminen. Jos ei itse osta, niin joku toinen tai nuo festarit ja messut on vähän hankalia. Mulla Titityy on ihan liian lähellä. ;)

  VastaaPoista
 3. Ensin kyllä piti sanomani, että kauniita sukkia.

  VastaaPoista
 4. Nonni nyt tuli tarve neuloa noin ihania raitasukkia. Varsinkin noita jotka raidoitettu tummanharmaalla...😊

  VastaaPoista
 5. Nää tummanharmaat on ihanat, koska musta kehystää kivasti raitavärejä ja tuo rauhallisuutta värien kirjoon. Pakko tehdä itsellekin joskus <3

  VastaaPoista
 6. Ihan hyvä ajatusmaailma, että pitää neuloa vähintään yhtä paljon kuin kantaa kotiin lankaa.... Järjestin lankakaapin ja ajattelin, että pitääpä neuloa nämä ennen kuin ostaa uutta. ja kuinkas tammikuussa kävi - no ostin ainakin 6 kerää lisää.... Että kyllä ei ole helppoa toimia tavoitteiden mukaan. Mutta nuo neulomasi raitasukat on ihan mahtavia!!!! Raitasukat on kyllä parhaita, ns. 'oikeita' villasukkia :)

  VastaaPoista