sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Lisää lämmikettä

Tammikuun alkupuolella huomasin Ravelyssä jonkun neuloneen kivan huivin ja jotenkin en vaan saanut mallia mielestäni.


Viime kesän festareilta ostettu Sukka-Puffa lankavyyhti oli sopivasti näkösällä ja huuteli kovasti haluavansa huiviksi.


Sitten kun vielä keksin että tummanharmaalle sopisi hyvin kaveriksi joulukuun lopulla ostamani kakkoslaatuinen kimallelanka niin eihän siinä auttanut muu kuin ostaa ohje ja keriä langat.


Aloitin vähän turhan löysällä käsialalla, en oo hetkeen neulonut sukkalankaa isohkoilla puikolla ja tasaisen käsialan saamiseen meni hetki. Lopulta neulominen alkoi sujua rennosti ja käsialakin tasaantui. Se löysä osuus jää niskaan näkymättömiin joten en viitsinyt purkaa vaan annoin olla.


Malli on helppo. Aluksi neulotaan vain ainaoikeaa ja lisätään silmukoita muutaman kerroksen välein.


Lisäykset tehdään langankierroilla joten alun yksivärisessä osassa on reikiä keventämässä.


Sitten otetaan mukaan toinen väri ja neulotaan feather ja fan neuletta lyhennetyillä kerroksilla ja väliin ainaoikeaa toisella värillä.


Olisin ehkä voinut ottaa työhön puoli milliä pienemmät puikot. Huivista tuli hurjan suuri ja molemmat langat loppui kesken. Kimallelankaa oli toinenkin vyyhti joten otin siitä tarvittavat muutamat metrit ja Opalin tummanharmaa sukkalanka sopi oikein hyvin Sukka-Puffan jatkoksi loppuhuiviin. Tämäkin oli mulla lämmikkeenä talvifestareilla, lämmitti ihanasti moninkerroin kaulaan kiedottuna.


Malli: Good Vibes
Langat: Sukka-Puffa väri Heavy Metal, Opal tumma harmaa, Lanitium ex Machina II-laatu Kimallesukka (kimalletta normaalia vähemmän)
Puikot: 4 mm pyöröpuikko


3 kommenttia: