keskiviikko 8. elokuuta 2018

Kolmas etappi

Kävin metsässä katsomassa onko siellä yhtään mustikoita, joo, nyt vasta, helteellä viihdyin vain sisällä ja avoimilla paikoilla joissa tuulikin vähän. Nämä kuvat siis viime sunnuntailta, kuvasin edellisen postauksen kuvat samalla kertaa.


Kolmoskierroksen ohje oli jo testattu suunnittelijan omassa testitiimissä joten oletin ohjeen olevan virheettömän. Ihan sitä se ei kuitenkaan ollut, bongasin pari helmeä väärässä kohtaa ja tekstissäkin oli yksi kummallinen kohta.


Suunnittelija korjasi helmet heti paikoilleen, onhan se hyvä että ohjeella tulee samanlaiset sukat kuin ohjeen kuvissa on. Tekstin korjaaminen olikin sitten vähän hankalampi homma. Tekstissä oli virhe isoimman koon kohdalla, siis koon jota en itse testannut mutta mulla on tapana tarkistella välillä myös muiden kokojen oikeellisuutta.


Kukaan useasta testaajasta ei ollut huomannut tuota virhettä joten eihän ohjeessa silloin ole mitään vikaa. Tämä siis vastaus jonka sain kun ilmoitin virheestä.


Testineulomisessa on monesti ongelmana se, että testaajat ovat kokeneita neulojia, semmoisia jotka neulovat ja huomaamattaan korjaavat pieniä virheitä neuloessaan. Mullekin on käynyt ihan samoin. Jos en keskity testaamiseen ja lue joka sanaa ja tarkista jokaista kaavion merkkiä, voin ilmoittaa että ihana ohje, kiitos kun sain testata.


Viime kesänä oli Tourilla ohje jonka testaajana olin taas aika mones. Keskittymiskyky tipotiessään ja vaan neuloin sukat. Kisapäivänä sitten todettiin että se kaavio jolla mun olisi pitänyt neuloa, oli väärin samoin kuin joku muukin tuon ohjeen kaavioista. Ihan vaan laiskuuttani olin ottanut testiin toisen kaavion ja näin sitten kävi. Tänä kesänä olen yrittänyt olla tarkempi ja testannut keskittyneesti vaikka olenkin ollut se viimeinen testaaja (ja olen löytänyt virheen jokaisesta testaamastani ohjeesta tähän mennessä).


Näissä sukissa on kaikkea paljon. En ollut ainoa joka joutui purkamaan takakappallen keskiosan ribbikerrosten jälkeen kun se ei jatkunutkaan samoin kuin ribbikerroksilla vaikka huolimattomuuttani katsoin jatkuvan samana. Mun helmet on aika samanväriset kuin lanka, mallissa tapahtuu niin paljon muutakin että en halunnut enää korostaa helmiä.


Malli: Bicycle Race
Lanka: Lanitium ex Machina Basic Sock
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


Ja löytyihän niitä mustikoitakin ainakin vähän kun malttoi mennä tarpeeksi syvälle rutikuivaan metsään.


1 kommentti:

  1. Kauniit on sukat. Ja näyttää kyllä isotöiseltä varsinkin, kun sitä tekee "suurennuslasilla" ohjetta ja koukeroita tutkaillen. Mutta tarkkana on noissa kyllä tärkeä olla, sillä meitä, ei niin kokeneita neulojia on iso osa ja hermothan siinä menee, jos ohje vilisee virheitä. Osasta osaa toki luovia, mutta kivaa se ei ole.

    VastaaPoista