sunnuntai 5. elokuuta 2018

Toinen etappi

Kesä on mennyt ihan samassa sumussa kuin kevät ja alkukesäkin, eipä tähän taida tulla helpotusta ennen kuin ehkä muutaman vuoden kuluttua.


Neulonut olen oikeastaan vain testineuleita, lähinnä Tds sukkia.


Nämä kakkoskierroksen sukat aloitin matkalla Jyväskylän neulefestareille, siis samana päivänä kun koko kisa alkoi. Ja neulomiseen meni varmaan yhtä kauan kuin hitaimmilla kisakierrokseen.


Ohje on ihan helppo, mallineuleen oppi ulkoa nopeasti ja nopeimmat olivatkin valmiita noin 10 tunnissa. En tykkää siitä miten nuo isoimmat palmikot on tehty, mun mielestä palmikkokiepautusten väliin kuuluisi pari kerrosta enemmän mutta ohjeen mukaan tein ja enemmän kuin lopullinen kisavaatimus.


Jos nämä mun sukat näyttää jotenkin kapeilta, niin sitä ne myös on. Palmikot vetää neulosta kasaan ja onhan tämä S-koon silmukkamäärä turhan pieni aikuisen sukkiin. Suunnittelija olisi halunnut varteen enemmän kaaviontoistoja, 10 kpl ja saman terään. Sovittiin modetiimissä että vähempikin riittää vaikka lopputuloksena onkin ehkä lasten sukat. Ohjetta ei annettu enää muuttaa kun kisaan oli siinä vaiheessa vajaa viikko, muut testaajat eivät huomauttaneet kapeudesta mutta suunnittelija myönsi että hänen isommalla koolla tekemänsä sukat olivat myös pienet.


Malli: Odensjön Socks
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


2 kommenttia:

  1. Mulla kävi kerrankin tuuri näiden sukkien kanssa, yleensä kaikki kutomani TDS sukat on olleet niin hirvittävän isoja omaan jalkaani, mutta näistä tuli kerrankin sopivat. Tein siis kokoa S. Samaa mieltä noista palmikoista. Kivathan sun sukkas kuitenkin on :)

    VastaaPoista