maanantai 11. helmikuuta 2019

Kolmas etappi

Sukka-Finlandian neljäs etappi on meneillään ja nekin sukat olen jo neulonut.


Esittelen kumminkin ensin nämä kolmannen etapin sukat jotka valmistui yli viikko sitten. Lauantai meni Jyväskylän talvifestareilla ja eilinen neuloessa joten jäi sitten postaamatta.


Materiaalitiedoissa tähän malliin pyydettiin varaamaan tosi monta väriä, minimi taisi olla kolme ja olisko maksimi ollut jopa 13.


Vihjekuvan perusteella arvailtiin intarsiaa tai konttineuletta. Jotain hankalaa ja kirjavaa joka tapauksessa. Yllätys olikin suuri kun mallissa neulottiinkin vain raitoja, tosin erilaisilla pintaneuleilla.


Ohje on kirjoitettu miesten sukkiin joka oli useammalle neulojalle epämieluisa yllätys. Ja tällä kertaa kisan minimivaatimuksena oli ohjeen M-koko vaikka ohjeessa olisi ollut myös S. Ja sillä M-koolla piti tulla noin 42 kokoiset miesten sukat. Mä neuloin sukat minimivaatimuksilla ja ohjeen mukaisella langalla ja lopputuloksena noin 36/37 kokoiset sukat.


Valitsin langat päivää ennen ohjeen julkaisua ja olishan nämä värit hyvinkin sopineet myös miehen sukkiin mutta nämä jää ehkä kuitenkin mulle.


Mallin ideana oli yhdistellä annettuja mallineuleita oman mielen mukaan mutta suurin osa näytti menevän mallisukissa olevalla järjestyksellä. Mun sukissa järjestys on satunnainen, käytin kuitenkin kaikkia kaavioita kuten pitikin. Tein aina kaksi väripalkkia samalla värillä. Nuo kaksi vaaleaa väriä oli aika samanlaisia kerällä mutta erottuu sukissa ihan hyvin.


Malli: Impromptu
Langat: Rellana Flotte Socke 6 fach, keskimmäinen sininen ja Novita Nalle, muut värit
Puikot: 2.5 mm pyöröpuikko

2 kommenttia: