tiistai 26. helmikuuta 2019

Raitoja

Tammikuun alkupuolella näin Prisman lankahyllyssä Novitan villa-bambusekoitelankaa. Kerä tuntui kivalta ja väritkin näytti mukavilta.


Kotona katsoin sitten netistä miten raidat menee siinä mun valitsemassa värissä. En oikein innostunut mutta huomasin jonkun tehneen kivoja raitasukkia yksivärisen langan kanssa.


Lanka on suunnilleen Nallen paksuista.


Nallea mulla ei ollut sopivasti käden ulottuvilla, mutta Tampereen messuilta ostettu Veto oli oikein sopivan väristä.


Aloitin ensin sukat joissa on yksivärisenä lankana sininen. Neuloin sukkaan vähän erilaisen kantapään ja mietin josko kirjoittaisin siihen myös ohjeen.


Sinisävyinen pari on miesten kokoa ja koska perheen miehet haluaa mieluiten samoin raidoitettuja sukkia, tein harmaalla raidoitetut sukat ekan sukan jälkeen että ei tarvinnut jättää välistä pitkää pätkää.


Harmaassa parissa on vähän erilevyisiä raitoja. Yksi kerä riitti oikein hyvin näihin kahteen pariin.


Lanka: Novita Oodi
Puikot: 2.5 mm


Jos haluat neuloa jotain muuta kuin tämmöisiä tylsiä raitasukkia niin vielä ehtii ilmoittautua mukaan Sock Madness kisaan. Ohjeet Ravelryn Sock Madness ryhmässä, Sock Madness 2019 Information ketjussa. Sähköpostiviesti viimeistään helmikuun viimeisenä päivänä ja maaliskuun alussa pitää neuloa vielä karsintasukkapari. Ohjeet on englanniksi mutta mukana on taas paljon suomalaisia, keskustelua kisasta ainakin Lankalaatikossa ja Kaheleissa. Rohkeasti mukaan. Itse olen tänä vuonna huutosakissa mutta mukana neulomassa kuitenkin.

1 kommentti: