sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Annis

Viikko on taas vierähtänyt. Tiistaina mies muistutti että on hänen siskonsa syntymäpäivä ja että sisko pitää juhlat sunnuntaina. Mietin asiaa keskiviikkoaamuun ja päätin tehdä siskolle lahjaksi huivin.

Kyselin Ravelryssä ohjevinkkejä ja mulle ehdotettiin Harunia. Olin kuitenkin miettinyt vähän enemmän sellaista pitkänomaista kaulahuivia ja muistin Annis-huivin. Sitten ei muuta kuin lanka kerälle ja neulomaan.

Simukoita piti luoda monta sataa ja tietenkin peukalolanka loppui kesken just ennen viimeistä kymmentä silmukkaa. Hetken mietin silmukoiden purkamista ja uudelleen aloittamista mutta laiskuus voitti ja loin loput silmukat vain yhdellä langalla. Valmiissa huivissa tuota ei edes huomaa joten ratkaisu taisi olla oikea.

Pitsineuletta oli alkuun nopea tehdä vaikka silmukoita olikin tosi paljon mutta nyppykerrokset oli tosi hitaita, ei ne oikean puolen kerrokset niinkään mutta ne nurjat. Neuloin nypyn 7 silmukkaa yhteen niin että neuloin ensimmäisen silmukan ja nostelin loput kuusi sen yli. Mutta hidasta oli silti. Lyhennetyt kerrokset sujuivatkin sitten nopeasti ja huivi valmistui perjantai-iltana. Ja samana iltana mies muisti kertoa että ne synttärit onkin jo lauantaina.

annis1

Huivi on ihan sopiva kaulahuiviksi mutta lämmittää tarvittaessa myös hartioita kivasti. Lankana tässä BC Garn Lucca fino multicolor jota kului 65 grammaa. Puikot ohjeen mukaan aloituksessa 6 mm ja muuten 5 mm. Ohje löytyy Knittystä eli Annis.

annis2

Kuten noista huivikuvista näkyy meille on tullut talvi. Seuraavat viisi kuukautta raapataan auton ikkunoita ja nähdään aurinkoa vain viikonloppuisin.

talvi2

Tai ehkä jo helmikuussa näyttää tältä hetken työpäivän jälkeen.

SYTYCK neule etenee erittäin hitaasti. Jokin tökkii. Mua ei yhtään huvittäisi neuloa tätä vaikka palmikot on sinänsä ihan kivoja eikä lankakaan oli mitenkään hankalaa neulottavaa. Mutta kun mulla on ne viisi paria aloitettuja sukkia. Ja ne valmistuis nopeasti (tämä taitais valmistua itseasiassa nopeammin :). Joka tapauksessa hihat on myös valmiina ja tiedän jo miten teen etukappaleet sitten kun taas jaksan ja viitsin.

sytyckfi

Loppuun vielä tämän viikon sukat.

domovina2

Linkki mun projektiin Ravelryssä josta näkee malli- ja lankatiedot.

SKA ryhmässä oli lokakuussa haasteena ohje jota ei ole paljoa neulottu (aliarvostettu on ehkä oikea suomenkielinen käännös). Olen tallentanut tämän ohjeen Ravelryn kirjastooni noin vuosi sitten kun ohje oli hetken aikaa ilmainen. Nämä on kuitenkin vasta kolmannet ohjeella aloitetut sukat, enkä enää ihmettele miksi.

Tuossa kirjoneuleessa on noiden kuviokerrosten välissä muutama kerros jossa neulotaan vain pari silmukkaa sillä toisella värillä.  Ja niitä kerroksia on siis kaikkiaan aika monta. Muutaman ensimmäisen tuollaisen kerroksen aikana kuljetin sitä toista väriä mukana. Mutta se kiristää. Ja jos sen jättää löysälle niin sitten se lanka tarttuu joka paikkaan. Jokin ratkaisu piti siis keksiä.

Mietin ankarasti ja keksin lopulta toimivan ratkaisun. Tein niiden eriväristen silmukoiden kohdalle edellisellä kerroksella silmukan kahdella langankierrolla, semmoisen pitkän silmukan siis. Ja sitten kun piti tehdä se yksi silmukka seuraavalle kerrokselle niin se onnistui siitä pitkästä silmukasta ihan hyvin, purin siis sen ylimääräisen langankierron vasta seuraavalla kerroksella, lanka pysyi paremmin paikoillaan. Tein sitten lopulta noita kirjoneulekuvioita ohjetta enemmän, kolme viimeistä kuvioraitaa on ylimääräisiä.

2 kommenttia:

  1. Sun palmikkoneuleesta tulee tosi kiva! =o)

    VastaaPoista
  2. Hieno SYTYCK - neule! Kyllä tuosta vielä villatakki tai joku sellainen tulee.

    VastaaPoista