sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Pimeää

Tämä vuodenaika on ihan kamala, aamuin illoin on pimeää ja jos haluat ottaa kuvia niin niistäkin tulee ihan tyhmiä kun on pimeää. Onneksi mulla alkaa nyt loma ja voin olla kotona myös sen pienen valoisan hetken.

Viime viikolla en esitellyt viikon aikana valmistunutta sukkaparia joten tällä viikolla esitellään sitten kahdet sukat. Tosin kumpikaan näistä ei sattuneesta syystä ole se viime viikolla esittelemättä jäänyt:)

Ekaksi Taival-sukat Punokset puikoille kirjasta. Näissä on lankana Novitan Nalle, se alkuperäinen jossa ei ole mitään lisäaineita. Puikot 2.75. Tein keskimmäisen palmikon kaavion mukaan, tekstissä oli kyllä selitetty toiseen suuntaan risteävät silmukat.

taival

Nämä pitäisin itse mutta kokoa tuli taas aika paljon (ihan tarkoituksella) joten menevät lahjasäkkiin.

Sitten viikon toinen pari. Nämä on myös aloitettu varpaista kuten nuo toisetkin. Kantapää on aika mielenkiintoinen, yhtään silmukkaa ei nostella missään vaiheessa, ensin tehdään kiila ja sitten vain kavennetaan. Mallina Be My Valentine joka löytyy vain Ravelrystä, ohje on ilmainen eikä kauhean selkeä, jouduin tiiraamaan kuvia tuon kantapään kohdalta muutamankin kerran kun en ollut tällaista koskaan ennen tehnyt. Lankana Fabel jota meni melkein kaksi kerää. Aloitin molemmat kerät sisältä ja toisen sukan puolivälissä huomasin että värit menee just päinvastoin mitä ekassa sukassa. Toivottavasti kuitenkin kelpaa saajalle.

valentine2

Tuo keskellä edessä oleva kuvio on tosi kiva mutta ei erotu kunnolla näin kirjavassa langassa. Sukat on tosin tässä kuvassa vielä kastelematta, se usein avaa tuota kuviota paremmin.

valentine5

Koska olen nyt siis lomalla niin ensi viikolla voi olla enemmänkin esiteltävää (joulusiivous, mitä se on?) ja ainakin selkeämpiä kuvia.

2 kommenttia: