keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Hämmentävää

Suunnittelin noi sukkakisaan lähettämäni sukat harvinaisen huolellisesti (=piirsin jopa kaaviot paperille:)) ja tykkään itse kovasti kummastakin mallista. Eikä mua oikeastaan harmita vaikka jäinkin ilman palkintoa, kirjoitan noihin ohjeet myöhemmin ja tarjoan vaikka Ullaan.

Olin kuitenkin vähän "mä en osaa mitään" tuulella kun päätin osallistua saman lehden (SK) järjestämään lapaskisaan. Koska en osaa piirtää näen suunnitelmat yleensä mielessäni, tiedän usein aika tarkasti mitä olen tekemässä ja jos lopputulos ei olekaan ihan sitä mitä olen mielessäni ajatellut niin olen vähän pettynyt.Tiesin siis minkälaiset lapaset teen, langatkin valitsin mielessäni ja kuvittelin tietäväni miten ne käyttäytyy. Tälläkin kertaa piirsin ruutupiirroksen paperille, tai oikeastaan se siirtyi mun päästä aika suoraan paperille, joku muu kuin mun käsi ohjasi kynää mitään ei tarvinnut pyyhkiä pois vaan sain piirroksen kerralla valmiiksi. Piirtämisen jälkeen selasin Ravelryn lapasmalleja tuntikausia etten vain olisi vahingossa piirtänyt jotain jo ennemmin näkemääni, samanlaista mallia ei onneksi löytynyt. Myös neulominen oli helppoa vaikka tein lapasiin ihan uudenlaisen peukalon, siis minulle uuden. Langan väri ei ihan mennyt kuten olin sen ajatellut mutta toisaalta, toi väri olisi ollut hankala ihan missä tahansa työssä, Zitronin käsinvärjätty on vyyhdillä mielettömän kaunista mutta sopii aika harvaan työhön hyvin.Pyörittelin valmiita lapasia kädessäni aika monta päivää, ne olis voineet olla sopivat mun kummitytölle ja suurin osa joululahjoista on vielä tekemättä. Aloitin toiset lapaset samalla mallilla eri väreistä, niiden tekeminen oli todella tahmeaa eikä vähiten siksi että ajattelin koko ajan että ne on paljon kivemmat kuin ekat, mä en halua lähettää niitä kenellekään vaan pidän itselläni. Mietin ja puntaroin ja kuun loppu läheni kovaa vauhtia. Lopulta päädyin laittamaan postiin ne ensin valmistuneet lapaset (toiset on vieläkin kesken) ja se taisi olla ihan oikea ratkaisu. Minä nimittäin voitin koko kisan, sain ekan palkinnon !!!!!Ja kuvat on aika huonoja kun otin ne hätäisesti sisällä, just ennen kuin suljin lapaset kuoreen.

Avasin postissa tulleen kirjeen äärimmäisen hämmentyneenä, olin toivonut saavani liput Tampereen Messuille ja nekin toki sain mutta myös sen pääpalkinnon, lahjakortin Pirkanmaan Kotityölle.

Se mistä itse tykkään näissä lapasissa tosi paljon on tuo ranneosio ja kyllä se päässä ollut idea muutenkin onnistui tällä kertaa siirtymään valmiiseen työhön aika lailla sellaisena kuin sen mielessäni näin. Mutta silti mun takaraivossa kuuluu pieni ääni että jos jossain onkin sattunut joku erehdys, jos mä saan huomenna uuden kirjeen että sori, väärä henkilö. Mutta ainakin olen hetken ollut harvinaisen tyytyväinen itseeni:)

31 kommenttia:

 1. Ja lisää ihanaa syntyy, eli oletpas kauniit lapaset suunnitellut ja toteuttanut! Ansaittu voitto kyllä :)
  Outi

  VastaaPoista
 2. Noi on hienot, turhaan kainostelet!

  VastaaPoista
 3. Kauniit ovat nämä lapasetkin! Onnittelut ansaitusta voitosta!

  Tosin sukat olivat upeat ja kallistunkin jonkin kommentoijan kannalle, että ne olivat liian monimutkaiset ko. kisaan.

  VastaaPoista
 4. Nätit on lapaset! Peukalo on erittäin onnistuneen näköinen:) Onnittelut voitosta!

  VastaaPoista
 5. Onnea! Ihan on ansaittu voitto!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut! Hienosti kävi, se on se kun on vähän "hmm nojaa" -fiiliksellä niin usein saattaa tärpätäkkin.
  Hieno on palkinto, hyvin kelpais mullekin Pirkanmaan Kotityöstä ostella yhtä ja toista.

  VastaaPoista
 7. Upeat lapaset! Voittosi on ihan ansaittu, onnittelut :)

  VastaaPoista
 8. Hurjan paljon onnea! Nätin mallin oletkin suunnitellut.

  VastaaPoista
 9. Upeat lapaset, täysin ansaittu voitto!

  VastaaPoista
 10. Onneksi olkoon! Hienot nuo voittajalapaset.

  VastaaPoista
 11. Ansaitsisit AIKA usein mun mielestä ekan palkinnon monessa asiassa! Harvoin oon nähny niin kaunista jälkeä! Ihanat lapaset!

  VastaaPoista
 12. Onnittelut! Todella kauniit lapaset!

  VastaaPoista
 13. Upeat lapaset! Voitto tuli varmasti aivan oikeaan osoitteeseen. :-)

  VastaaPoista
 14. Upeat lapaset olet suunnitellut. Onnea voitosta sukat on myös hienot.
  t. Villava neulomosta

  VastaaPoista
 15. Hienot! Tuleeko Ullaan nämäkin joskus?

  VastaaPoista
 16. Kiitos kaikille kommentoijille!

  Tintti: olen edelleen sitä mieltä että mun sukat oli väärän firman lankaa mutta eipä tuo enää harmita, tehty mikä tehty. Se vaan huvitti että kun selasin lehteä kaupassa niin palkituissa ei mun mielestä ollut yhtään selkeää kirjoneuletta mutta viereisellä sivulla kerrottiin kirjoneuleen olevan nyt kovin trendikästä. Voittajasukissa oli toki myös kirjoneuletta mutta niissä se juju oli kuitenkin jotain muuta.

  Merith: toi peukalo sopii ainakin mun käteen yllättävän hyvin, toi levenee niin nopeasti että käden leveimmässä kohdassa on hyvin tilaa.

  KristiinaS: vähän jo varovasti selailin noita Pirkanmaan Kotityön sivuja, paksua Pirkkalankaa ehkä otan torkkupeiton verran kun juniorin lempparipeitto on tehty just siitä ja lapsi lähtee muutaman vuoden kuluttua kotoa.

  tea: Kiitos :)

  Oranssi: mä vähän luulen että näiden ohje saattaa olla tammikuun SK:ssa tosin varma en ole. Laitan kuitenkin jossain vaiheessa ne tekeillä olevat lapaset Ravelryn projekteihin ja sinne laitan myös noi piirtämäni kaaviot.

  VastaaPoista
 17. Hurjasti onnea! Hienot lapaset niistä tulikin!

  VastaaPoista
 18. Tosi paljon onnea. Kyllä noilla lapasilla ansaitsee voiton.

  VastaaPoista
 19. Onnea kisan voitosta, hienot lapaset!

  VastaaPoista
 20. Todella upeat lapaset! Ansaittu voitto, paljon onnea!

  VastaaPoista
 21. Kauniit lapaset, olet todella taitava! Onnittelut ansaitusta voitosta
  Tjorven Neulomosta

  VastaaPoista
 22. Ihanat lapaset! Taidolla tehdyt.

  VastaaPoista
 23. Hienot lapaset, oikein ihana ja koukuttava kuvio! Onnittelut! Ja varmasti kokeilen malliasi jossain välissä!

  VastaaPoista
 24. Oikein ansaittu voitto. Mielenkiintoinen malli, ikäänkuin uudistus, jossa on kuitenkin jotakin kansanomaista. Tuo peukalaosysteemi on tosi kiva!
  Onnea!

  VastaaPoista
 25. Ansaittu voitto, paljon onnea! Lapaset on ihanat, kuin myös sukat!

  VastaaPoista
 26. Aivan oikealle henkilölle meni! Onnea!

  VastaaPoista
 27. Lapaset ovat todella kauniit, sydänlämpöiset onnittelut sinulle! Nuo tuossa ylempänä olevat kirjoneulesukat ovat myös oikea taidonnäyte.

  VastaaPoista
 28. Wau! Mahtavaa! Onneksi olkoon! Upeat lapaset!

  VastaaPoista