sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Lapasia

Viime sunnuntaina huutelin neuleiden haluajia ja löytyihän niitä ihan kivasti :) Ihan kaikille en ehdi neuloa vaikka mielelläni sen tekisin.

Arvonta on nyt suoritettu ja toivoisin yhteydenottoa väri- ja kokotoiveiden suhteen seuraavilta: Kardemumma, Pippe, Piivi ja Tarja. Jos mielessäsi on joku tietty malli minkä olet aina halunnut niin kerrothan myös sen. Sähköposti löytyy tuosta sivusta ja mulle voi laittaa viestiä myös Novitan Neulomon tai Ravelryn kautta. Ja Marjo-Riitta, otatko myös yhteyttä, eiköhän me jotain vaihdettavaa taas keksitä :)

Sain syksyllä vyyhdin ihanan kimaltavaa Hopeasäikeen lankaa kiitokseksi testineulomisesta ja tytär iski silmänsä lankaan välittömästi. Yhdessä sitten mietittiin sopivaa käyttötarkoitusta ja päädyttiin lapasiin. Olin nähnyt vähän aiemmin Ravelryssä pitsilapaset joiden alla oli peruslapaset ja löysinkin sopivan ohjeen aika pian. Malli ei ole ihan sama mihin ihastuin mutta kiva tämäkin.

Ohjeesta poiketen tein aluslapasista irralliset ja tein aluslapasia kaksi paria, piti saada koulutuspäiväksi jotain yksinkertaista neulottavaa joten tuo toinen pari valmistui vähän niinkuin itsestään.

Lapasten ohje löytyy täältä, lankaa kului vain 40 g, puikot 2.5 mm. Aluslapaset on Dropsin Alpakkaa, valkoiset tehty 3 mm puikoilla ja oranssit 2.5 mm puikoilla.

Tässä salamalla otetussa kuvassa näkyy myös vähän sitä kimalletta.

En ollut ollenkaan varma noiden vaihtosukkien koon sopivuudesta joten aloitin varulta myös toiset sukat jotka olisin lähettänyt parilleni jos koko olisi ollut aivan väärä. Näissäkin lanka Hopeasäiettä, puikot 2.25 mm. Malli oma, sama millä tein keltaoranssit sukat anopille joululahjaksi. Ja nämä jäi nyt sitten lahjakoriin kun vaihtosukat olivat onnekkaasti oikean kokoiset.

Puikoilla on edelleen lapasia, kirjoneuletta tällä kertaa ja parit sukat pitäisi aloittaa ja nuo lupaamani "pifit". Lisää neuleita tiedossa viimeistään viikon kuluttua.

6 kommenttia:

 1. Tosi kauniit nuo lapaset, ja alpakkaisella aluskerroksella varmasti lämpimät! Ihanat myös nuo sukat, oisin toki ottanut myös ne mielelläni. ;)

  VastaaPoista
 2. Kauniita lapasia! Ja sukat! Tuo lapasten varsi etenkin on kivaa vaihtelua :)

  VastaaPoista
 3. Oh, niin hämmästyin eilen, etten osannut edes kommentoida. Laitoin sähköpostin. Suuret kiitokset sinulle!!!!

  VastaaPoista
 4. Kauniit lapaset, noiden kanssa lähtee ilolla vaikka juhliin.

  VastaaPoista