sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Lisää lapasia

Aina joskus neulojalle (ja varsinkin hamsteriluonteiselle neulojalle) jää yksittäisiä lankakeriä varastoon eikä niistä sitten tule tehtyä mitään. Yksi tällainen neuloja huuteli neulomisapuja Ravelryssä ja minähän tietysti innostuin asiasta, onhan ne toisen lankakerät aina kiinnostavampia kuin omassa varastossa pyörivät.

Sovittiin että neulon kahdet lapaset ja sain myös mallitoiveet.

Nämä on jo viidennet tällä mallilla neulomani lapaset, yhdetkään ei ole vielä jääneet itselle. Lankana Maija, yksi kerä kumpaakin väriä riitti hyvin. Puikot oli ehkä 2.5 mm tai 3 mm, mä olen ihan hirveän huono muistamaan millä puikoilla olen mitäkin neulonut. Ohjeen voi ostaa täältä.

Toiseksi malliksi valikoitui tämä mulle ihan uusi malli. Lankana Nalle ja sitten joku toinen villalanka jonka lapasten saaja oli itse värjännyt. Puikot ehkä samat 2.5 mm tai 3 mm kuin edellisissäkin. Tuota itsevärjättyä oli vain n 130 metriä mutta se riitti ihan hyvin, pikkuisen jäikin. Tosin neuloin ihan hurjan nopeasti kun sehän tunnetusti auttaa langan riittämiseen:)

Kuvasin lapaset iltapäivän hämärissä, kiirehdin niitä postiin mutta kakkosluokan posti taisi tällä kertaa olla sittenkin ennätyshidas. En ainakaan ole saanut mitään viestiä että lapaset olisivat menneet perille, postitin ne jo keskiviikkona.

Vielä muutama onneton kuva, kumpikin pari on kyllä keskenään samankokoinen vaikka kuva yrittää väittää jotain muuta.


Puikoilla on lisää lapasia ja hurjan monet sukat, yhdessä sukkamallissa on yli 200 silmukkaa kerroksella joten niiden valmistumista pitänee odottaa vielä hetki, yksi lapanen on jo valmistunut näiden jälkeen joten siitä ehkä ensi kerralla.

23 kommenttia:

 1. Aina yhtä mielettömän hienoja nämä sinun kirjoneuleesi!

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä kuin TiiQ, hurjan hienoja. Ja nopeakin olet niitä tekemään.

  VastaaPoista
 3. Ohohups, sehän se oli minkä unohdin... :S

  Ihanaiset tumput kotiutuivat perjantaina ja pääsivät samantien ulkoilemaan lumitöihin. Ovat lämpimät ja täysin sopivat ja niiiin superihanat. :) En ymmärrä miten kukaan voi saada noin upeaa jälkeä aikaiseksi... Olet superkutoja. :)

  Joka kerta hanskoja laittaessa alkaa väkisin hymyilyttämään ja voisin käyttää niitä koko ajan. Saako tumppuja pitää sisällä? Ja nukkuessa? Ja onko ne pakko ottaa pois suihkuun mennessä? :D ;)

  Ihanat tumput ja ihana tekijä. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Upeita lapasia. Etenkin tuo uusi tuttavuus, ruusukuvio on valtavan kaunis!

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtavia lapasia! Olet kyllä niin taitava.

  VastaaPoista
 6. Aivan upeita lapasia! Tahtoo myös tuollaiset ruusulapaset, kissat minulla jo on!

  VastaaPoista
 7. Wau mitkä tumput (näin hämäläisittäin!)!! Kauniit!

  VastaaPoista
 8. Kauniit kintaat molemmat parit. Tykkään itse neuloa kirjokintaita ja nuo kissakintaat on tyttären toiveissa.

  VastaaPoista
 9. Ihania lapasia. Olet mahdottoman taitava neulomaan noita kirjokintaita.

  VastaaPoista
 10. ihanat lapaset. Itsekin olen joskus katsellut noita kissalapasia, mutten vielä ostanut mallia!

  VastaaPoista
 11. Ihanat lapaset, heti voisin ottaa tuollaiset kissakuvioiset.

  VastaaPoista
 12. Noi kissalapaset! I-h-a-n-a-t!

  VastaaPoista
 13. Kerrassaan hienoja lapasia täällä :)

  VastaaPoista
 14. Voi, kuinka kauniit molemmat. Minulla on kaunis lapasmalli puikoilla ;-), siihen käytän myös keriä, joita on joskus jäänyt.

  VastaaPoista
 15. Oi, miten upeita lapasia! Sain noista idean lapasiin, joita olen juuri nyt neulomassa. Mallia pitää muuttaa kärkikavennusten osalta ja noiosta kissalapasista sainkin idean.

  VastaaPoista
 16. Voi miten ihania lapasia! Kertakaikkiaan upeita!!

  VastaaPoista
 17. Toinen toistaan upeampia kirjoneuleita - itsekin tykkään niitä väkertää, mutta lopputulokset eivät ole kyllä läheskään tuota luokkaa kuin omasi!

  VastaaPoista
 18. Olen ihastellut kissalapasia moneen otteeseen ja täytyy varmasti itsellekin ostaa tuo ohje jossain vaiheessa. Ihania lapasia. Itsellä homma tuntuu tökkäävän aina värien valintaan.

  VastaaPoista
 19. Kissalapaset ovat upeat! Hieno värityskin!

  VastaaPoista