sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Vielä yksi pari

Tammikuusta tuli sitten näköjään lapaskuu kun piti tehdä valmiiksi vielä yksi pari. Mallina Squirrel Sampler Mittens, lankana Lanett ja sisuslapasissa Baby Alpaca Silk. Puikkoina 2.25 mm kulmikkaat sukkapuikot.


Sain beigen ja ruskean langan SYTinä Ravelrystä ja niistä piti alunperin tulla jakku naapurin vauvalle. Värit sopi mun mielestä paremmin aikuisen lapasiin kuin alle puolivuotiaalle (vaikka olen kyllä tehnyt yhdelle vauvalle beigen haalarin joskus). Ruskeaa lankaa oli vain vajaa kerä ja se riitti näihin lapasiin kuvioväriksi aika tarkaalleen, lankaa jäi n 30 cm. Mulla oli tosin varasuunnitelma jos lanka olisi loppunut kesken toisen peukalon joten ihan paniikissa en ollut eikä neulevauhti ollut kovinkaan huima tällä kertaa. Beigeä lankaa meni pitkästi toista kerää ja sisuslapasiin meni vähän toista kerää.


Lapaset on meidän perheen naisväelle hieman liian isot joten nämä menee lahjalaatikkoon tai arpajaisvoitoksi, ihan vielä en ole päättänyt.

Yleensä tykkään tehdä uutta enkä niinkään korjaile vanhoja mutta en tietenkään kieltäytynyt kun sisko pyysi kesällä korjaamaan puseron jonka olen tehnyt hänelle joskus 90-luvun lopulla. Korjaaminen vähän venyi ja edellisten pakkasten aikaan sisko kyseli jo lempipuseroaan joten etsin sopivat langat ja aloin neuloa uusia resoreita, aika ja koirat kun oli kuluttaneet kaikki puhki.

Sisko ehti kysyä paitaansa vielä toisenkin kerran mutta tänään sain antaa ehjän paidan takaisin ja jos yhtään siskoani tunnen niin paita oli tänään taas käytössä.


Seiskaveikasta tehty paita on kestänyt aikaa ja pitoa varsin hyvin, malli on vanhanaikainen mutta kyllä se silti lämmittää. Uusin kaikki resorit kun en löytänyt varastostani oikean väristä Seiskaveikkaa vaan käytin kaksinkertaista Nallea. Harald on takakappaleessa ja Helga edessä, ohje jostain vanhasta kirjasta.

Sukkavaihdon sukat tulivat alkuviikosta ja sain juuri sellaiset sukat mitä olin toivonutkin, perus raitasukat Nallesta. Kivoja käyttösukkia tarvitaan aina ja niitä erikoisempia mulla on ennestään vaikka kuinka paljon. Sukat on tehnyt Tui joka taisi vähän jännittää tuota kokoa, mulla kun on aika pienet jalat:)

Ihanat on ja tulen varmasti käyttämään paljon.

Viikon aikana on valmistunut myös kaksi sukkaa mutta koska ne on erilaisia niin ne esitellään vasta sitten kun olen tehnyt vähintään kaksi sukkaa lisää.

Aurinkoista pakkasviikkoa kaikille ja hurjan paljon kiitoksia edellisen postauksen kommenteista!

9 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset. Ja lämpimät, koska ovat ensin kirjoneuleena kaksinkertaiset ja vielä sisälapanen. Tuo aikoja sitten tekemäsi pusero on taidokkaasti tehty. Vanha seiskaveikka kestänyt hyvin, sillä ilmeisen rakas pusero sisarellesi.

  VastaaPoista
 2. Upeat oravat! Ja huippu myös tuo villapaita, niin taidokas!

  VastaaPoista
 3. Taidokkaat lapaset,aivan upeat! Ja taidonnäyte myös tuo paita! Ja nätiti sukat olet saanut!

  VastaaPoista
 4. Ihanat lapaset. Malli päätyy myös omalle listalle!

  VastaaPoista