sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Lintu sininen

Ihmisen muisti (tai ainakin minun omani) toimii aika hassusti. Muistan olleeni lapsena katsomassa näytelmää nimeltä Lintu sininen. Muistan sen jännityksen kun näytelmän alkua odotettiin, muistan myös sen missä se esitettiin, mutta en muista koko näytelmästä yhtään mitään. Tai ehkä sen että siinä oli jotain prinssessoita, ehkä. Mutta puikoilla on ollut viime aikoina lintuja, sinisiäkin.

Ihan ensin tein kuitenkin kivasti kimaltavia lintuja yhdelle arvontavoittajalle hänen omista langoistaan.

234
Olen tehnyt tämän mallin aiemminkin ja se on vähän siinä ja siinä onko tämmöistä kirjoneuletta jossa on näin hurjan pitkiä yksivärisiä pätkiä, sittenkään kovin kiva tehdä. Mutta aina silloin tällöin pitää haastaa itsensä tekemään jotain mikä ei ole ihan sillä omalla mukavuusalueella.

225


Tälläkin kertaa mun kerrostiheys oli vähän pielessä ja sukan terästä meinasi tulla liian pitkä. Tein sitten kantapäästä oman sovelluksen ja sukat taisivat olla aika sopivat.

236

 Lankana näissä Cascade Heritage ja sitten tuo kirjava lanka taitaa olla Lankataikaa jos en ihan väärin muista. Cascade riitti oikein hyvin siihen edelliseen pariin jossa lisätyillä silmukoilla tehtiin raitoja mutta näihin haluttiin lisäykset yhdellä värillä ja kieltämättä vähän jännitti kun lankakerä pieneni niin hurjaa vauhtia toisen sukan loppua kohti mentäessä. Riitti se ja jäikin peräti 5 g.

220


Mallina siis Nightingale, puikot 2.5 mm, 3 mm ja käänteessä 2 mm. Tein pyöröillä yksi sukka kerrallaan.

229

Ja sitten ne siniset linnut. Tai olisko nämä sittenkin turkooseja. Kysyin siskolta mitä hän haluaa synttärilahjaksi ja antamistani vaihtoehdoista sukat miellytti eniten. Eihän mulla mitään valmiita sukkia ole varastossa joten puikot ja langat mukaan kun lähdettiin ajelemaan kohti lentokenttää, neuloin menomatkalla molempia sukkia yhtäaikaa mutta mun pyöröt ei oikein totelleet ja vaihdoin kotimatkalla sukkapuikkoihin.


Tein varresta vähän pidemmän kuin ohjeessa, lisäsin vain yhden lintukuvion korkeussuunnassa. Lisäksi tein linnuista peilikuvat vaikka ohjeessa ne on ihan samanlaiset.


Ohjeessa oli jotain epäselvyyksiä mutta oikaisin ne tapani mukaan enkä tälläkään kertaa katkaissut lankaa kantapään jälkeen vaikka ohjeessa niin kehoitettiinkin.


Kantapää ja kärki eivät ole kirjoneuletta vaikka siltä näyttääkin. Värit neulotaan vuorotellen, kuviovärillä koko kerros ja pohjavärillä tehdään nostettuja silmukoita.


Mallina Bonnie Birds, puikot 2.5 mm ja 3 mm sekä pyöröt että sukkapuikot. Lankana Novitan tico tico ja Drops Fabel. Lankaa kului yhteensä 140 g ja kerrankin molempia värejä melko tarkasti yhtä paljon. Ja taas jännitettiin riittääkö lanka, valkoista jäi varmaan alle 5 g.

Osallistun maanantaina alkaneeseen jämälankatempaukseen enkä matkan takia ehtinyt aloittamaan ennen eilistä. Keräilin jämäkeriä puolisen tuntia ja koska puikoilla on ekana sukat niin valikoin vain ohuita sukkalankoja. Niitä löytyi tuossa ajassa liki 3 kg. Ei mulla mitään ongelmaa ole, eihän? Luultavasti en ehdi kuluttamaan ihan kaikkia näitä keriä reilun kuukauden aikana:)

Valkoista ja mustaa tico ticoa on usempia aloitettu kerä. Ne on jämiä ihan vaan siksi että ne on kaikki eri eriä.

19 kommenttia:

 1. Käsittämättömän komeita sukkia! Kertakaikkiaan upeita! <3

  VastaaPoista
 2. Aivan upeat sukat molemmat! Nightingale on itsellänikin mielen päällä, siinä näyttää tosiaan olevan pitkiä yksivärisiä osioita. Ehkä joskus...

  VastaaPoista
 3. Oooh. Olen ihan sanaton ihastuksesta.

  VastaaPoista
 4. Voi, mitä lintuja! En ole kyllä näin koreita nähnyt koskaan aiemmin.

  VastaaPoista
 5. Huikeita sukkia - kerrassaan upeita!!!

  VastaaPoista
 6. Jestas miten ihania sukkia! <3 Olet todella taitava!!

  VastaaPoista
 7. Ovat aivan uskomattomia nuo sinun kirjoneuletyösi. Vaikka olen neuloja jo ties kuinka monennessa polvessa, en voi kuin ihmetellä miten pikkutarkkaa , siistiä ja kaunista jälkeä saat aikaiseksi :) Fanitan täysillä.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania sukkiasi ihaillaan tààltà Italiasta asti!

  VastaaPoista
 9. Upeita sukkia. Tosi kivasti sopii kimalteleva lanka näihin kirjoneulesukkiin, vaikkei sitä muuten ehkä osaisi käyttää. Ihan kauhian hienoa jälkeä! :)

  VastaaPoista
 10. Vau! Tosi kauniita sukkia. Alkaa taas kirjoneule innostamaan, kun näitä katsoo.

  VastaaPoista
 11. Kyllä on upeita sukkia, kerrassaan!

  VastaaPoista
 12. Sukat on upeat ,se tiedetään, mutta... mulla kans soittaa jotain muistin kelloja Lintu Sininen... ihan kun olisin ollut Sylvin kanssa sitä katsomassa mutta paljon muuta en muistakaan... kerron jos muistan muuta =) 70-luvun alkupuolisko, eikö vaan?

  VastaaPoista
 13. Aivan mahtavia sukkia! Minulla ei kyllä kärsivällisyys riittäisi tuollaisten neulomiseen.

  VastaaPoista
 14. Kiitos kommenteista. Isosisko oli saanut sukkansa tänään postissa ja oli tykännyt kovasti.

  Toi näytelmä esitettiin tosiaan 70-luvulla ja aika alussa mutta siitä olen ihan varma että me ei olla Tean kanssa oltu katsomassa sitä yhtä aikaa (noin kuuluisat vieraat meidän kylällä kyllä muistaisin:), esittäjät saattoi silti olla samoja koska se oli oikeasti Tapahtuma isolla T:llä.

  VastaaPoista
 15. Nätit ja nätinväriset sukat!

  VastaaPoista