sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Matkalla

Tämän talven matkaneuleena, siis sellaisena mikä otetaan mukaan kun lähdetään jonnekin kauemmas, on olleet sukat. Eikä ihan mitkä tahansa sukat, semmoisia perussukkia olisin neulonut ainakin kolme paria näillä reissuilla. Nämä on siis ne viime viikolla keisarin(nan) uusina sukkina esitellyt :)Malli on ollut mun haavelistalla jo useamman vuoden ja ohjeenkin sain ajat sitten. Ohje on ollut tulostettuna jo aiemmin mutta vasta nyt joku kertoi haluavansa juuri nämä sukat. Siispä sukat alulle ja sitten kun osasin mallineuleet ulkoa, sukat pussiin ja pussi mukaan milloin minnekin.Ekaa sukkaa tein kaverin autossa matkalla Kauhajoelle ja takaisin, linja-autossa matkalla teatteriin (paluumatkalla oli liian pimeää) ja omassa autossa Tampereen reissulla. Toinen sukka oli mukana vain siskon autossa kun käytiin Tuurissa.Matkoja on tehty tänä talvena ihan liian vähän joten neuloin sukat loppuun kotona. Epäilin aloittaessa että lanka ei tule riittämään joten aloitin sukat tuon taitteen jälkeen ja tein käänteen vasta lopuksi. Ja koska lanka ei olisi riittänyt ohjeen mukaisiin palmikoihin, tein käänteeseen palmikot pienemmällä silmukkamäärällä omasta päästä.Kun aloitin toista sukkaa huomasin heti että siitä tulee erivärinen kuin ekasta. Vyyhdit näyttivät hyvin samanvärisiltä mutta sukissa on ihan selvä sävyero. Nämä on jo toiset sukat samalle henkilölle samanlaisella värivirheellä, sori, ei ollut tälläkään kertaa tahallista. Kuvissa sävyeroa on vaikea huomata mutta hehkulampun valossa ovat yllättävän eriväriset.
Koska sukat lähtee Suomen rajojen ulkopuolelle halusin kuvata ne mahdollisimman maalaisessa ympäristössä täällä keskellä ei mitään, onhan niiden loppusijoituspaikka keskellä kaikkea.Sukkien ohje Rhiannon Socks by Cookie A. Lankana Wollmeise 100 % Merino, väri WD (Pinie?). Tiedän, että sukat eivät ole välttämättä pitkäikäiset, mutta näistä saa helposti säärystimet sitten kun pohjat on puhkikuluneet. Lanka kului vähän alle kaksi vyyhtiä. Puikkoina 2.5 mm, 2.25 mm ja 2 mm pyöröt. Vaihdoin varressa puikon kun 2.5 millisen kaapeli oli ihan hirveän jäykkä, käänteet tein 2 mm puikolla. Silmukoita näissä on hurjan paljon, jos olisin tehnyt käänteen ohjeen mukaan siinä olisi ollut yli 200 silmukaa, nyt on vain 170 jos oikein muistan. Terässäkin on silmukoita n 90.
 
Tämä postaus on kirjoitettu jo muutama päivä sitten. Olen matkoilla viikonloppuna mutta koska tiedän että minulla on lukijoita jotka käyvät katsomassa uuden postauksen aina sunnuntaina, ajoitin postauksen sunnuntaille myös tällä viikolla:)

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille, ensi viikolla esitellään ainakin yhdet sukat ja ehkä jotain matkaneuleita

15 kommenttia:

 1. Wau, kuinka upeat sukat! Hurja määrä silmukoita!

  VastaaPoista
 2. Hurja määrä silmukoita - sukissa! Upeat kaapelit sukan pinnalla.

  VastaaPoista
 3. Henkeäsalpaavan kauniit! Olet supertaitava ja -nopea.

  VastaaPoista
 4. Taas sukkamestarilta aivan upeat sukat!

  VastaaPoista
 5. Todella upeat! Ohje meni suosikkeihin odottamaan inspistä, eri värisinä tuommoiset koristanevat jossakin vaiheessa Keisarinnan kaiman sääriä ihan täällä kotomaassa.

  VastaaPoista
 6. Huh, jopas on ollut työ! Upeat sukat.

  VastaaPoista
 7. Minä en huomaa mitään värieroa :) ja kyllä, ne ovat upeat!

  VastaaPoista
 8. Ihan mielettömän upeat sukat! Wau!

  VastaaPoista
 9. Todella kauniit. Mulla on ollut tarkoitus tehdä samaisella mallilla sukat jo ties kuinka kauan, mutta on aina jäänyt. Isotöisyys taitaa hirvittää.

  VastaaPoista
 10. Upeat sukat! Palmikot ovat miun mieleen.

  VastaaPoista
 11. Ohhhoh, on siinä sukalla kokoa ja näköä! Hienot ovat!

  VastaaPoista
 12. Kerrassaan upeat palmikkosukat! Mahtavan työn olet tehnyt :).

  VastaaPoista