sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Vaihteeksi virkattua

Uusimmassa Modassa oli virkatun kruunun ohje ja lupasin tehdä tyttärelle pienen korin tuolla ohjeella.


Malli oli ihan helppo vaikka ohjeessa oli kyllä parantamisen varaa, vähemmän virkanneena olisi voinut mennä loppukerroksilla sormi suuhun. Tärkkäsin korin ohjeen mukaisesti sokerivedellä, juniori nuolaisi koria ja kertoi että makea on :)


Lankana oli joku epämääräinen puuvillalankajämä, koukku ohjeen mukainen, olisko ollut 3.5 mm. lankaa kului huimat 15 g. Pohjaan virkkasin ihan vaan perusympyrän jonka yhdistin piilosilmukoilla.


Etsin myös vähän lisää puuvillalankajämiä ja valitsin tammikuussa ostamastani virkkauskirjasta (200 virkattua ruutua tms) sopivan mallin. Tästä tulee luultavasti jonkinlainen kassi tai sitten tyynynpäällinen.


Pienenpieniä isoäidinneliöitä yhdistettynä isommaksi neliöksi. Yhdistämistapa on mielenkiintoinen, ruutu on aika kolmiulotteinen.


Valmiina on vasta yksi neliö mutta lisää tulee pikkuhiljaa.


Sitten vielä viikon "pakollinen" sukkakuva. Toivottavasti muistin oikein että se oli juuri tämä malli mitä minulta pyydettiin aiemmin keväällä. Eka olis nyt valmis ja toinen valmistuu toivottavasti ensi viikolla. Pistän postia asianosaiselle.


Ensi viikolla on toivottavasti enemmän esiteltävää ja ehkä jopa pieni yllätys.

Hauskaa vappua ihan kaikille blogiini eksyneille!

3 kommenttia:

  1. Upeasti tuo kuvion esiin kun on tuollainen pätkävärjätty lanka, vai oletko tehnyt monella eri värisellä langalla?

    VastaaPoista
  2. Oi, millaiset kevätvärit on tässä sukassa! Onpa hurjan eläväinen 3D-neliö! :)

    VastaaPoista
  3. Minen ala, nämä siun sukat ovat ihan käsittämättömän hienoja! Määkin haluun olla noin taitava :)Hauskaa vappua sinullekkin

    VastaaPoista