sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Matkalla taas

Viime postauksen aikaan olin matkoilla (onneksi postauksen voi ajastaa) ja nyt ollaan sitten taas kotona. Reissussa en paljoa puikkoja heilutellut, lennot sujuivat mukavasti kirjaa lukien.

Ihan ensiksi kuvaa mun omista mysteerisukista, aloitin kaksi paria ja toinen, kokonaan 60 silmukalla neulottu on nyt valmis. Lankana näissä Nalle, vaalean vihreä on aika vanhaa, ajalta ennen 150 gramman keriä. Puikot 2.5 mm paitsi ylimmässä kirjoneuleessa 3 mm.


Ja toisessa kuvassa myös sen toisen parin ainoa valmis sukka, silmukkamäärä on se pienempi. Nämä siniset sukat sopii oikein hyvin mulle, voi siis olla että jää ihan itselle.

Lupailin tälle päivälle messuraporttia. Seinäjoen messuilta vain ostokset (näiden lisäksi muutamat puikot ja tytölle yksi tekemispaketti + hiusjuttuja):


Lontoonkin messuilta jäi kuvat ottamatta, olin juuri saanut kierrettyä messualueen ja tehnyt ostokset kun siskontyttö väsähti ja se tunti jonka olin ajatellut viettäväni kameran kanssa kierrellen meni sitten hotellille matkustaessa.

Messut oli kuitenkin hienot ja nähtävää oli paljon, kaikenlaisia netistä tuttuja lankamerkkejä näkyi, myös paljon valmiita töitä. Langoissa oli paljon tekokuituja ja ne näyttivät myös kiinnostavan ihmisiä yllättävänkin paljon. Toki luonnonkuitujakin löytyi, hinnat oli kuitenkin aika korkeita enkä löytänyt mitään pakko saada hinnasta huolimatta juttuja. Pussikaupalla isolla alella myytävät langat kiinnosti jonkin verran mutta en jaksanut kauaa pankoa, sieltä olisi ehkä voinut löytyä myös helmiä. Ostin siskolle muutaman ristipistotyön tehtäväksi, pari kerää lankaa, parit puikot, vähän kangasta ja nappeja.


Norot oli ihan hyvässä alennuksessa, tuo ruskea lanka on I Knit London-lankakaupasta joka oli ihan sattumalta meidän hotellin lähellä.

Tykkään englantilaisista neulelehdistä ja ostan niitä aika usein, uusin The Knitter löytyi myös tuolta lankakaupasta ja sen mukana tuli nuo kaksi ohjevihkosta, palmikkokirja löytyi jostain halpakirjakaupasta ja Simply Knitting rautatieasemalta. Lankakaupassa olisi ollut paljon muitakin lehtiä mutta siellä oli just joku alkeisneulekurssi menossa kun käytiin siellä (myrkynvihreää akryyliä suorilla puikoilla) ja lehdet oli nostettu lattialle, en viitsinyt kauaa pyllistellä. Tuolla lankakaupassa oli muuten kaksi pientä koiraa asiakkaiden ilona.

Ja sitten tunnelmakuvia matkalta. Käveltiin paljon, käytiin museossa, eläintarhassa ja London Eyessä. Metrolla kulkeminen on kivaa, kolmantena päivänä neuvoin tietä jollekin englantilaiselle, neljäntenä seurustelin metrovaunun nuorimman matkustajan kanssa. Hassua miten pienikin lapsi (1 v.) huomaa että hänelle puhutaan vierasta kieltä. Oli muuten peribrittiläinen poika, punainen tukka ja kaikkea.

Neuleita valmistuu hyvin harvakseltaan, tänään olen kerinyt lankoja kerälle, tykkään keriä käsin vaikka mulla on myös kerijä.Tänään olen myös ommellut, nämä kankaat ostin Lontoosta. Ihan perusprojektipussukat sukkaprojekteille, näissä nyt 200 grammaa sukkalankaa kummassakin.

Ensi viikolla luultavasti vähän vähemmän kuvia.

5 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ja hienot ostokset! I knit Londonissa tuli käytyä pari vuotta sitten, pieni mutta upea paikka! Se oli kivenheiton päässä meidän hotellista silloin, en vain enää muista hotellin nimeä...

  VastaaPoista
 2. Mukavan oloinen reissu sinulla. Ei kuvia ole koskaan liikaa. Ne kertovat paljon. Mysteerisukkasi on kaunis malli, neulon sen vielä. En juuri nyt ehtinyt muilta töiltäni sitä aloittamaan, mutta tulossa on.

  VastaaPoista
 3. Sinulla tulee noista lankakeristä samannäköisiä kun miullakin. Tykkään myös keriä käsin vaikka on kerijäkin, jota en ole koskaan käyttänyt.
  Kivat pussukat näteistä kankaista.
  Mukava lukea myös matkakertomuksesi. Itse en ole koskaan Lontoossa käynyt.

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat! Miun mysteerisukat on kesken, koska valitsin tympeät värit ja niistä on tulossa rumat. Sen vuoksi on todella mukavaa nähdä kauniit versiot.

  VastaaPoista