sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Totoro

Ravelryssä kaivattiin neulojaa Totoro-lapasille ja koska mulla on ollut suunnitelmissa tehdä nuo lapaset jo pidemmän aikaa niin tarjouduin neulojaksi.

 Tein sitten taas vähän useammat kun kerran aloitin.

Nämä lähti postissa pyytäjälle, kuvat piti ottaa salamalla kun aamusella oli vielä aika hämärää ennen töihin lähtöä. Ruskea lanka Ilun värjäämää Kainuunharmasta ja turkoosi jotain norjalaista lankaa muutaman vuosikymmenen takaa.

Valkoiset on vähän pienemmät kuin toiset, ne menee yhdelle nuorelle neidille. Lankana Harmonella ja Cacade Heritace 150.

 Ruskeissa on ihan samaa tummaa ruskeaa kuin noissa ekoissa, vaalea ruskea on myös Kainuunharmasta Ilun värjäämänä.

Puikot kaikissa 3.5 mm ja ohjeena siis Norwegian Totoro Mittens.

Sukkamysteerissä vuorossa viimeinen osa. Tämän osion kirjoneuleessa on aika pitkät langanjuksut, muista sitoa ne noin viiden silmukan välein.

Aloita kirjoneule Kaavio 3:n mukaan. Huomaa että ensimmäisellä ja viimeisellä kerroksella kuviovärinä on sukan pääväri. Kaavion merkit on samat kuin ensimmäisessä, lisänä U= sukan pääväri.
Kun kaavio on valmis jatka päävärillä, neulo ensin yksi kerros oikein (voit lisätä pienempään kokoon ne 4 s jotka kavennettiin ennen kirjoneuletta tällä kerroksella jos haluat).  Aloita seuraavalla kerroksella 3 o, 1 n joustin sukan päällä samoin kuin ennen kirjoneuletta. Jos teet pienemmän koon loppuun 50 silmukalla, aloita ja lopeta joustin nurjalla silmukalla.

Neulo pohjassa oikein ja päällä joustinta kunnes sukan pituudesta puuttuu n 3 cm.  Neulo kerros sileää kaikilla silmukoilla ja aloita sitten kärkikavennukset.

Neulo 1. ja 3. puikolla oikein kunnes jäljellä on 3 s, 2 oikein yhteen, 1 oikein. 2. ja 4. puikon alussa 1 oikein, ylivetokavennus. Tee isommassa koossa ensimmäinen kavennus vain pohjan silmukoilla, voit tehdä tämän ylimääräisen kavennuksen jo viimeisellä joustinkerroksella.

Tee kavennukset joka toinen kerros 5(6) kertaa ja sen jälkeen joka kerros. Kun jäljellä on yhteensä 10 silmukka, vedä lanka kaikkien silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Neulo toinen sukka muuten samoin paitsi Kaavio 2 peilikuvana.
Päättele kaikki langanpäät, höyrytä tai kastele ja pingota valmiit sukat.


Ensi viikolla messukuulumisia ja valmiit mysteerisukat.

6 kommenttia:

 1. Mulla on kaveri tehny mulle sinivalkoset totorot, ne on huippuhienot! Mutta on kllä noissa turkooseissakin osunu värit kohdalleen!

  VastaaPoista
 2. Kauniita lapasia. Nuo kokonaan ruskeat on tosi nätit. Miten oletkaan osannut valita kaksi ruskeaa, joissa on kuitenkin riittävästi kontrastia kirjoneuleeseen? Oih, upeat, upeat.

  VastaaPoista
 3. Totoro on tosi kiva malli, sinä oot saanut nuo peukalotkin onnistumaan! Itse luovutin niiden väkertämisen kanssa jo alkumetreillä ja tein vaan tylsästi joka toisen silmukan toisella värillä. :D

  VastaaPoista
 4. Wau miten ihania neuleita täältä löytyykään

  VastaaPoista