sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Lisää kettuja

Arvontapostaukseen tulleita kommentteja on ollut tosi kiva lukea, kiitos niistä kaikista. Arvonta jatkuu vielä joten lisääkin saa laittaa.


Lisäsin tänään Kettulapasten ohjeen Ravelryyn, pdf-tiedosto on ehkä helpompi tulostaa. Ohje on suoraan kopioitu täältä blogista, kiitos Kardemummalle ohjeen pikaisesta testaamisesta. :)


Tein siis lapasten lisäksi myös kettusukat. Koska alkuperäinen malli on kapeahko tein vähän muutoksia. Sukat näyttää kuitenkin kovasti samalta kuin ne ensimmäisetkin.Lisäsin sukan alkuun silmukoita yhden kokonaisen kuvion verran. Pystyraidoilla erotettuja kuviorivejä on kuitenkin ihan yhtä monta kuin alkuperäisessä mallissa, silmukoita on 10 enemmän ja ylimääräiset silmukat neuloin nurin oranssien pystyraitojen molemmin puolin. Sukan takana, jossa kavennukset tehdään, ei ole nurjia silmukoita.


Kantapäässä jatkoin kettukuviota, kavensin tässä vaiheessa sukan takaosan ylimääräiset nurjat silmukat pois. 


Terässä on yläpuolella ylimääräiset nurjat silmukat kärkeen asti, pohjassa kavensin vähän enemmän ja tein pikkuisen erilaisen raidoituksen kuin alkuperäisissä sukissa. Ja koska pelkkien raitojen neulominen alkoi olla tylsää, tein pohjaan yhden kettukuvion, olisin voinut tehdä vaikka kokonaisen rivin mutta sain idean aika myöhään joten mentiin nyt sitten vain yhdellä ketulla.


Lankana samat seiskaveikat kuin alkuperäisissä, puikot 3.25 mm. Raitalankaa jäi yhdestä kerästä kovin vähän, varteen olisi ehkä riittänyt pari raitaa enemmän. Oranssia lankaa jäi vielä lapastenkin jälkeen jäljelle melko paljon.


Kuvissa näkyvät eläimen jäljet oletan ketun tekemiksi, niitä on näkynyt ainakin kaksi meidän pihapiirissä tänäkin talvena.9 kommenttia:

 1. Ihanat, ihanat kettuset!

  T. Mammukka Neulomosta

  VastaaPoista
 2. WOW, aivan ihanat!
  SaanaK

  VastaaPoista
 3. Lisää wautsi waude wow huutoja.

  VastaaPoista
 4. Hienosti tehty lisäys pohkeeseen ja aivan ihana tuo pohjakettu :) Olet kyllä supertaitava!
  Leena N.

  VastaaPoista
 5. Hih! Mun sukat ovat päässeet kuvaan, samoin lapaset <3<3<3<3
  Tykkään kovin ja olen jopa raaskinut pitää sukkia. Ovat tosi hyvät ja sopivat. Kiitos vielä kerran!!!!!!!!! Olet tosi taitava!

  VastaaPoista
 6. Onpa upeat ja veikeät sukat sekä lapaset!

  VastaaPoista