sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Paju

En tiedä käykö muille neulojille useinkin näin, mutta mulle on aika yleistä että ostan varsinkin alennuksesta jotain lankaa ja mietin ostaessa mitä langasta teen mutta kotiin tultua suunnitelmat muuttuu.


Näin kävi tälläkin kertaa. Ostin alesta kuusi kerää Novitan Hankoa ja ajattelin tehdä niistä kassin. Kotiin tultua aloin selata Ravelryä ja bongasin langasta tehdyn kivan paidan. Halusin samanlaisen mutta eihän ne mun kerät olisi millään riittäneet.

Ostin siis seuraavalla kauppareissulla paikkakunnan kaikki löytämäni kaksi kerää. Eri eräähän ne tietenkin oli, keskenäänkin, mutta kun tuo väri on lopetettu eikä samaa erää olisi löytynyt mistään.


Epäilin langan riittämistä edelleen joten en aloittanut ihan heti. Onneksi kävimme kaupassa vähän kauempana joten sain ostettua vielä kaksi kerää jotka olivat taas eri erää mutta tällä kertaa keskenään samanlaisia.


Suunnitelma oli pikkuisen muuttunut tällä välillä, päätin tehdä takin enkä puseroa. Aloitin hihoista koska ne on molemmissa samanlaiset ja mietin kuumeisesti miten teen vartalo-osan. Laskin silmukoita ja mietin kokoa. Hihoissa on kolmea eri erää kun halusin vartaloon ne samanlaiset kerät. Viimeinen eri erää oleva kerä on kaarrokkeessa. Eipä noissa kyllä värieroa näy, neuloin raidoittaen, hihoissa vaihdoin väriä joka kerroksen jälkeen ja kaarrokkeessa on aina kaksi kerrosta samasta kerästä.


Muutin laskelmia vielä kerran, silmukkamäärä on vähän enemmän kuin toiseksi pienimmässä koossa mutta tein osan kavennuksista pienimmän koon mukaan.


Takista tuli kiva ja aika pitkä, mulle ihan sopiva pituus, kuvissa taas vähän pienempi tytär. Lyhyempään takkiin olisi riittänyt 8 kerää, tähän meni vajaa 9.


Malli: Paju kirjasta Kaikki lähti lapasesta
Lanka: Novita Hanko n. 860 grammaa
Puikot: 5 mm


Hanki ei kanna minua vieläkään kunnolla, pupuja osittain. Mua kenkuttaa aina kun jalka uppoaa yhtä äkkiä, tuntuukohan noista pupuista samalta?

Arvontaan ehtii vielä osallistua. Koska odottamastani luvusta puttuu enää muutama sata, myös muita tasalukuja kuin täysiä tonneja bonganneet voi osallistua halutessaan toiseenkin arvontaan.
8 kommenttia:

 1. Ihanan eloisan neuletakin olet tehnyt!

  VastaaPoista
 2. No onpas ihanan näköinen takkinen valmistunut! Harmittaa taas ettei tullut tuota Hankoa hamstrattua :) Olis ihan mun lempiväri tuo.

  Outi

  VastaaPoista
 3. Arvaa vain, montako kertaa käy noin. Suunnitelmat muuttuu. Lankoja tulee hamstrattua ja kun jotain aikoo tehdä, ei ole riittävästi. Ja mun säkällä varmasti lopetettu, että hommaan saadaan lisää jännittävyyttä. Mutta muutenhan tämä olisi liian helppoa. Kivan takin olet neulonut. Pitääkin katsoa tuota mallia toisin silmin...

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana takki!! Ei kyllä värieroja mun silmään näy.

  VastaaPoista
 5. Nykyisin vaihtuu vähän liiankin tiuhaan nuo lankojen kausivärit/laadut.
  Suosittelen hankkimaan lumikengät, niillä on kiva lompsia umpihangessa pupujen jälkiä seuraten! :)
  -puikkotiikeri-

  VastaaPoista
 6. Kaunis! Hangossa on ihana se kellertävä väri, sain sitä yhden kerän lahjaksi ja tein - tadaa - kaksi tiskirättiä. Vielä en itse ole saanut yhtään neuletakkia/paitaa valmiiksi asti.

  VastaaPoista
 7. Kivan näköinen neule, tuo lanka jäi kyllä kokeilematta :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis takki, en muuta voi sanoa

  VastaaPoista