sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

10 pientä sormea

Jokin aika sitten Raiku kirjoitti blogissaan kuinka sormikkaita pitäisi neuloa vain itselleen. Olen niin samaa mieltä, mutta koska olin jo ehtinyt aloittaa näiden neulomisen lahjaksi tein sitten loppuun asti vaikka eivät olekaan itselle.


En edelleenkään tykkää neuloa kierrettyjä silmukoita ja niitähän tässä mallissa on ihan riittävästi. Malliin olisi pitänyt laittaa helmiä mutta koska niitä ei nyt sattunut olemaan valmiina jätin helmet laittamatta kun lähikaupoista ei löydy ja tilaaminen olisi vienyt niin kauan aikaa että olisi voinut mennä koko innostus ohi.Sormikkaiden neulominen ei ole koskaan ollut mun lempipuuhaa, varsi on yleensä kapeampi kuin sukissa joten työtä saa käännellä koko ajan ja entäs ne sormet sitten. Vaikka sormessa on vähän silmukoita, tuntuu että vaikka kuinka mittaa niin koko ajan saa neuloa vielä muutaman kerroksen ja sitten yhtä äkkiä sormi voi ollakin jo liian pitkä. En tiedä saajan sormien pituutta joten voin vain toivoa että nämä olisivat sopivan pituiset. Lyhentäminen ei tosin liene ongelma, saaja on sen verran kokenut neuloja että voi varmasti purkaa päättelyn ja kavennukset sekä kaventaa uudestaan oikeassa kohdassa, ohjeessa sormien silmukat kavennetaan yhdellä kerroksella.


Langan väri oli taas ihan mahdottoman hankala kuvattava, oikeasti enemmän oranssi kuin missään näistä kuvista. Kuvausreissu oli myös hankala, meillä satoi eilen vähän vettä ja lumi pehmeni joten se ei kantanut sitäkään vähää mitä vielä muutama päivä sitten. Rämmin upottavilla lumikengillä umpihangessa ja kaaduinkin pari kertaa.


Yleensä postaan vain sellaisia töitä jotka ovat jo perillä tai ainakin saajan tiedossa. Nämä lähtevät huomenna postiin ja toivottavasti yllättävät saajan iloisesti. Kokoa jännitän kovasti, nämä on mulle vähän isot kuten jostain kuvasta varmaan huomaakin.


Malli: Eisblume
Lanka: Wollmeise twin jota kului 90 g
Puikot: 2.25 mm, pyöröt ja sukkapuikot


Ja sitten vielä kuva miten käy kun kuvaaja kaatuu kamera kaulassa eikä huomaa että asetukset muuttui siinä kaatuessa joksikin muuksi mitä oli tarkoitettu. Ihan pikkuisen säikähdin että kamera meni rikki. :)

17 kommenttia:

 1. En kyllä tee sormikkaita ilman mallikäsiä, enkä paljon muutenkaan. Ne sormet on niin hankalat saada oikean mittaisiksi ja vaikka on käsikin, mihin mitata pakkaa tulemaan niin väärät mitat, että. äh.
  Mutta sinä olet jälleen saanut niin kaunista aikaan, että! Onneksi ei kamera eikä ilmeisesti kuvaajakaan kärsinyt onnettomuudessa.

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniit sormikkaat. Toivotaan, että ovat sopivat saajalleen.
  Mullakin on kameran säätö omia aikojaan mennyt väärään asentoon ja kuva oli sen mukainen. Sun kuvassa säätöeron näkee eron tosi hyvin.

  VastaaPoista
 3. Ihanat...Mä en jaksa tehdä edes itselleni sormikkaita...kynsikkäät pitäis tehdä kevääksi mut kaikki ne pikkusormet huoh!

  VastaaPoista
 4. Valtavan kauniit sormikkaat! Väri, malli ja kaikki. <3
  Minäkin neulon harvoin sormikkaita, mutta enemmän pitäisi - käytössä ne on niin näppärät ja kauniit.

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan upeat sormikkaat! Voi kun minä saisin edes itselleni tehtyä saatikka vieraalle.....

  VastaaPoista
 6. Todella kauniit! Saaja on varmasti tyytyväinen!

  VastaaPoista
 7. Todella ihanat sormikkaat. Saajan luulisi olevan enemmän kuin tyytyväinen. Itse ainakin olisin.

  VastaaPoista
 8. Upeat sormikkaat! Täytyy vaan ihmetellä, miten raaskit sormikkaita lahjaksi väsätä. :D Ai että nuo pienenevät palmikot on sitten nätit.

  VastaaPoista
 9. Todella kauniit sormikkaat! VOih kun saisin itsellenikin joskus aikaiseksi....

  VastaaPoista
 10. Saaja kiittää (vaikkakin hieman myöhässä)! Sormikkaat ovat juuri tismalleen oikean kokoiset. Kiitos!

  VastaaPoista
 11. Inspiroiduin näistä kovasti -> (http://ricchankassaatko.blogspot.fi/2013/05/jos-opit-jotain-paiva-ei-mennyt.html)

  VastaaPoista