sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Häst eller hest

Maassa oli vielä ihan pikkuisen lunta kun kuvasin näitä lapasia viikko sitten. Aion käydä tänään katsomassa vieläkö jostain metsän siimeksestä löytyy lunta vai onko aurinko ja vesisateet vieneet kaiken mennessään.


Tällä kertaa lanka ja puikot sopivat oikein hyvin yhteen ja neulos on paljon tasaisempaa kuin edellisessä lapasparissa. Näitä lankoja on kyllä ilo neuloa myös näin yhdessä. Mallissa on muutamalla kerroksella pitkiä langanjuoksuja, ei siis ihan ensimmäiseksi kirjoneuletyöksi sopiva malli mutta muutamia harjoituksia tehneelle kyllä.


Ranneosan jälkeen lisätään silmukoita ja niissä olisin voinut olla tarkempi, kaikki silmukat kannattaa lisätä kämmenselän puolelle koska kämmenen puolella lisäykset tehdään peukalokiilassa. Minä tein tietenkin lisäykset tasaisesti ja siksi toinen sivuraita kääntyy osittain kämmenen puolelle. Käyttöä se ei onneksi haittaa.


Kuvassa siis Taalainmaan hevonen ja tällä kertaa hevonen on norjaksi (hest) eikä ruotsiksi (häst) koska suunnittelija on norjalainen ja lapaset on suunniteltu paikalliseen kilpailuun. 


Malli: Dala Selbu Hybrid Kuten aika monet muutkin lapasmallit, tämäkin on oikeastaan vain kirjoneulekaavio, ohjesivun teksteissä on selitetty ranneosan neulominen.

Langat: Kirjo-Pirkka, turkoosiraidallinen ja Wollmeise twin, valkoinen. Sopivat siis yllättävän hyvin yhteen ja lopputulos mukavan pehmeä. Kuviolankaa kului tosi vähän. Unohdin punnita lapaset enkä kyllä punninnut keriäkään ennen neulomista mutta loppukerästä saanee vielä sukat.

Puikot: 2.5 mm pyöröpuikko, peukaloissa muistaakseni 2.25 mm sukkapuikot.

13 kommenttia:

 1. Ihanat lapaset. Pitäsisi neuloa varmaan itsekin hevosia rakastevalle veljentytölle.

  VastaaPoista
 2. Tosi hienot lapaset, ja vielä tekstikin peukuissa. Heppaihmisellehän siihen vois laittaa saajan nimen tai muun tunnisteen. Kauniit ovat.

  VastaaPoista
 3. Todella kauniit! Tässä taas yksi malli, joka on odottanut hetken jonossani.

  VastaaPoista
 4. Minäkin lisäsin silmukat lapasiin tasaisesti, samoin sivusauma kääntyy sisälle.
  Neuloin muuten kahdet eriväriset (ja toiset pienin muutoksin) dala hestit. Käy kurkkaamassa jos et vielä ole käynyt! ;O))

  VastaaPoista
 5. Nätit lapaset ja niin raikkaan väriset :)

  VastaaPoista
 6. Hienot! Ja ihanan raikkaat värit.

  VastaaPoista
 7. Vautsi mitkä lapaset, sopiipas nuo värit kauniisti siihen!

  Sinulle on haaste blogissani! =)

  VastaaPoista
 8. En ole aikoihin nähnyt noin kauniita lapasia! Ihanat hepat.

  VastaaPoista
 9. Uuh, kuinka kauniit lapaset! Sinä se osaat!

  VastaaPoista