sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pääsiäislampaita

Pääsiäinen oli ja meni, aurinko paistoi ja hanget hohtivat. Ja minä neuloin.
Aloitin pääsiäislauantaina ja maanantai-iltana sukat oli melkein valmiit, tiistaiaamuna piti vielä neuloa toinen resori loppuun ja päätellä silmukat.


Tässä mallissa on kivaa tietenkin se että ohje on ilmainen. Silmukoita on ehkä vähän turhan paljon, pienemmässä koossakin 72, onneksi kirjoneule kaventaa työtä vähän.


Ohje on ihan hyvin kirjoitettu ja lähinnä tehdään tietenkin kaavion mukaan, kantapään toisella kerroksella on virhe silmukkamäärässä ja se virhe toistuu kantapään loppuun asti. Tein kantapään vähän erilaisena kuin ohjeessa mutta ohjeessakin on mallina tiimalasi. Kantapään kohdalla ei siis yhtään haittaa isohko silmukkamäärä, joskus tiimalasikantapäästä tulee liian kapea.


Seuraava virhe, tai oikeastaan omituisuus on sukan varressa, sukat tehdään varpaista alkaen ja ohjeen mukaan mallikertaa toistetaan varressa vain kaksi kertaa vaikka mallikuvissa sukan varsi on neljä mallikertaa pitkä. Ja ohjeen mukaan lopussa olisi pitänyt tehdä samanlaista raidoitusta kuin pohjassa vaikka itse en ainakaan nähnyt ohjeen kuvissa raitoja. Tein 1 o, 1 n resoria kun kuvissakin näytti niin olevan.


Päättely on tosi joustava ja ihan kiva, vähän kuin röyhelö.


Kaikenkaikkiaan mukava ja nopea sukkaprojekti. Ravelryn ohjesivuilla olen katsellut tätä mallia usein ja koska tällä mallilla on tehty useimmat sukat kirjavasta langasta, hahmotin nuo lampaat paremmin vasta nyt kun itse tein, nopeasti katsottuna ovat värillisinä enemmän kukan näköisiä.


Nyt sitten vain jännätään kuinka tuo vihreä lanka kestää käyttöä, siinä on vain 5 % polyamidia, neuletuntuma oli kyllä aivan ihana.


Ohje: Biscotte's sheeps - Les moutons de Biscottte
Langat: Wollmeise twin, valkoinen ja  Punta Yarns Merisock, vihreä
Puikot: 2.5 mm pyöröpuikko

Yhden arvontavoittajan yhteystietoja vielä odottelen, muille lähtee postia huomenna.


7 kommenttia:

 1. Kukiksi minäkin olen nuo katsonut. Mutta lampaitahan siellä... vihreällä nurmella. Kauniit sukat olet jälleen tehnyt ja nopeasti!

  VastaaPoista
 2. Nuo on niin ihanat. Hymyilyttää, aina kun laitan ne jalkaan (ja jalassa ne ovat olleet jokapäivä).
  Kiitos vielä kerran!

  VastaaPoista
 3. Ooh. Upeat kerrassaan, mielettömän upeat! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat pääsiäislampaat vihreällä nurmella:)
  Kiitos ohjelinkistä, tekisi mieli kokeilla tehdä, mutta siinä voisi minulta mennä "ikä ja terveys":D

  Posti toi tänään ihanan kirjeen, josta muutama sana blogiarvonnan kommentissa. Apteekin muovipussi joutui nyt eläkkeelle;).

  VastaaPoista