keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Aurinkoinen

Toinenkin lasten serkku sai tänä keväänä ylioppilaslakin (ja valmistui samalla myös ammattiin). Hän sai lahjansa vasta tänään koska sillä toisella serkulla oli juhlat varsinaisena juhlapäivänä meidän naapurissa ja toisaalta välimatkaakin on toista sataa kilometriä.


Ja lahjana vein taas torkkupeiton, blogin nimeksi voisi melkein vaihtaa Sukkia ja torkkupeittoja kun muita ei nyt oikein valmistu.


Tällä kertaa lankana ne samat Novitan Puro ja Kotikulta Villainen joista tein pöllöpeiton talvella.


Malli Sunny Spread joka on taas vaihteeksi ihan ilmainen ohje. Tähän ohjeeseen ihastuin jo aika kauan sitten mutta koukulle se pääsi vasta nyt. Koukku 6 mm.


Joku ihmetteli aiemmassa peittokommentissa miten jaksan yhdistää ison määrän palasia, tässä nyt ei ollut kuin 49 palaa, peitto on 7 x 7 ruudun kokoinen neliö, noin 140 x 140 cm. Itse asiassa tykkään palojen yhdistämisestä melkein enemmän kuin palojen virkkaamisesta. Yhdistäessä saan kuitenkin valmista aikaiseksi, työn edistymistä on ihana seurata kun peitto kasvaa pala palalta. Yksittäiset palaset on kuitenkin vain samanlaisia irrallisia osia.


Reunus ei ole ihan ohjeen mukainen kun valkoinen lanka ei riittänyt kuin muutamaan reunakerrokseen. Lankaa kului yhteensä 1250 grammaa, laitoin vyötteet talteen mutta ihan vielä en ole laskenut paljonko kumpaakin lankaa kului.

Sukkakisan kolmas ohje julkaistaan ihan kohta, aion kuitenkin mennä nukkumaan ja tulostan ohjeen vasta aamulla ennen töihin lähtöä. Huominen ilta taitaa taas mennä neuloessa.

Ja loppuun taas kuva varjoliljoista, loputkin on nyt aukaisseet nuppunsa. Sitä vähän ihmettelen kun osa kukista on valkoisia, olen ostanut vuosia sitten kaksi samalaista varjoliljaa. Ne on aikojen myötä lisääntyneet ja muutama vuosi sitten osassa oli vaaleat nuput mutta kuitenkin punaiset kukat, nykyään useammassa on jo ihan valkoisia kukkia, mikä lie mutantti.
12 kommenttia:

 1. Varjoliljalla valkoisen kukan sipuli on huomattavasti kalliimpi kuin punaisen. On harvinaisempi. Lisäksi kukka leviää hyvin - ajan kanssa - siemenistään, jos saa kasvaa rauhassa. Meidän tontilla oli rakentamaan ryhtyessämme mahdottomasti varjoliljoja. Olivat saaneet levitä ihan rauhassa vuosikymmeniä. Jaoin niitä tutuille. Nyt ei enää putkahda joka paikasta uutta liljaa kuten aikaisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenestä nämäkin on levinneet. Tuota väriä vaan ihmettelen kun musta tuntuu että nää on muuttuneet vähitellen valkoisiksi.

   Poista
  2. Olet saanut hyvät emokasvit, joiden geenit yhdistämällä tulee valkoisia. Näyttää olevan muitakin pieniä taimia.

   Poista
 2. Tosi kaunis torkkupeitto.
  Varjolilja tuo minulle mieleen mummun kukkapenkit ennen muinoin.

  Mukavaa keskikesän juhlaa :)

  VastaaPoista
 3. Oikein kaunis torkkupeitto, ihana:)

  VastaaPoista
 4. Purosta saa näköjään aivan mahtavan värisiä palasia. Upea lahja!

  VastaaPoista
 5. Ihana peitto ja kauniita ovat varjoliljasi!

  VastaaPoista
 6. Kaunis peitto taas kerran!
  Itse käytin viimeksi yhdistellessä paloja "join as you go" -metodia (googlettamalla löytyy ainakin englanninkielisiä oppaita tähän) ja tykästyin. Palat voi siinäkin ensin virkkailla viimeistä väriä vaille valmiiksi, jolloin niitä pystyy mallailemaan et mihin järjestykseen haluaa, ja sitten vain viimeisen värin viimeisellä kerroksella koukataan viereinen/viereiset palat mukaan.

  VastaaPoista
 7. Oi mitä ihanuuksia blogisi on tulvillaan :).
  Silmät lepäävät ihaillessa töitäsi, jollaisiin omat taitoni eivät riitä.
  Oikein hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 8. Voi, miten ihana peitto! Varmaan mieluisa lahja.

  VastaaPoista
 9. Oi että mikä ihanuus tuo peitto. Ihanaa Juhannuksen Aikaa Sinulle.

  VastaaPoista