torstai 6. kesäkuuta 2013

Ensimmäinen etappi

Olen muutaman kerran harmitellut kun en ole huomannut liittyä ajoissa johonkin kivaan tempaukseen. Tällä kertaa huomasin onnekseni ajoissa ilmoituksen Tour-de-Sock kisan alkamisesta ja niin huomasi aika moni muukin suomalainen, meitä on mukana kolmanneksi eniten USAn ja Kanadan jälkeen.


Kyseessä siis nopeusneulontakisa jossa kaikki neulovat saman mallin mahdollisimman nopeasti. Minä, kuten aika moni muukin, olen mukana ihan hupimielellä. Aiempien vuosien ohjeet on olleet kivoja ja vähän haastaviakin. Koska kuitenkin neulon sukkia koko ajan, tästä kisasta saan mukavia uusia ohjeita huomattavasti normaalia edullisemmin ja osa tuotosta menee hyväntekeväisyyteen.


Vaikka olenkin mukana hupimielellä, yritän silti tehdä sukat mahdollisimman nopeasti, kisaan lähinnä itseäni vastaan. Ensimmäinen etappi alkoi kesäkuun ekana päivänä julkaistulla ohjeella. Etappeja on kaikkiaan kuusi ja ohjeet julkaistaan noin kymmenen päivän välein.


Olin ihan varma että en voi mitenkään olla ensimmäisten maaliin päässeiden joukossa ekalla etapilla koska neuloin sukkia omaan tahtiini ja kun ohje julkaistiin Suomessa oli jo iltapäivä, monilla muilla oli kuitenkin vielä monta tuntia neulonta-aikaa kun meillä tuli jo yö vastaan.


Oma tavoitteeni oli saada ensimmäinen pari valmiiksi vuorokaudessa ja saavutin melkein tavoitteeni, nukuin hyvät ja pitkät yöunet neulomisen välissä ja sukat oli valmiit kun ohjeen julkaisusta oli kulunut 25 tuntia. Ihan hyvä saavutus, olin maaliin päässeistä 8.


Aika moni oli kiireessä lukenut ohjetta vähän huolettomasti ja tehnyt ainakin kantapään väärin, mun omissa kantapää on oikein ja kiva kantapää onkin. Sivuilla on erilaista vahvistettua neuletta kuin keskellä.


Langaksi valitsin kanssaneulojalta ylläripussissa ostamani Ilun bambusekoitelangan. Vahva epäilykseni on että tämä on sitä missä on mukana vähän mohairia. Ihanaa lankaa josta olen tehnyt sukat ennenkin mutta jota ei valitettavasti enää saa kuin toisten neulojien varastoista. Helmet näytti ennen neulomista hennon vaaleanpunaisilta ja valmiissa työssä ne on kovin valkoiset. Puikot 2.25 mm sukkapuikot joilla aion tehdä suurimman osan tämän kisailun sukista. Mallina siis The Secret Fan jonka myyntituloista menee vieläkin osa hyväntekeväisyyteen.


Kisassa on mukana paljon suomalaisia, meillä on yhteensä viisi joukkuetta ja se joukkue jossa minä olen mukana oli tämän ensimmäisen etapin nopein.

9 kommenttia:

 1. Hienot sukat ja kiitos kutsusta. Minua kuitenkin kangersi kielitaitoni sekä kesäni aikataulutus. Kyhäilytkin taitaa jäädä syksyllä valmistuviksi. Mielenkiintoinen projekti kaiken kaikkiaan. Nopea olit jälleen.

  VastaaPoista
 2. wow!! 25 tuntia.... salaman nopea, hienot sukat

  VastaaPoista
 3. Hienot sukat ja nopeasti on kyllä valmistuneet :)

  VastaaPoista
 4. Huh, sä olet nopea. Ihanat sukat! Jännityksellä jään odottamaan, minkälaisia loput on. Itse jätin Tourin ihan suosiolla väliin, kun en ikinä selviäis tuollaisesta nopeushaasteesta. :D

  VastaaPoista
 5. Tour on kyllä tosi hauska kisa, kun voi ottaa todellakin hupimielellä. Oot kyllä supernopea, lykkyä toiselle etapille!

  VastaaPoista
 6. Minä olen Kaheleissa seurannut teidän edistymistä kisassa ja nopeita neulojia te kyllä olette. Itsekin harkitsin osallistumista, mutta päätin tänä vuonna seurata sivusta. Ehkä sitten ensi vuonna. Mutta onnea vain sinulle kisaan!

  VastaaPoista
 7. Kerrassaan upeat sukat. Ihanaa viikonloppua Sinulle

  VastaaPoista
 8. Onpa ihanat sukat! Multa meni tää ihan ohi, mutta en tosin ehkä olis kuitenkaan lähtenyt mukaan.

  VastaaPoista
 9. Hei, tosi hienot sukat, onko tähän mahdollista saada suomenkielistä ohjetta?

  VastaaPoista