torstai 25. heinäkuuta 2013

Kiemuroita

Jatketaan taas sukilla. Nämä olen tehnyt jo jokin aika sitten, alunperin tarkoituksenani oli lähettää sukat lahjaksi mutta lanka on aika karkeaa ja saaja tykkää pehmeistä sukista joten nämä sukat jäi lahjavarastoon.


Sukkaohje on julkaistu vain kirjassa Coop Knit Socks jonka sain vähän aikaa sitten e-kirjana yhdessä vaihdossa. Malli on oikein kiva ja ohjeessa on erikseen kaaviot kumpaankin sukkaan.


Pienenä miinuksena ohjeessa taitaa olla virhe kantapään silmukoiden kohdalla tai sitten en vain osannut tulkita ohjetta oikein. No ainakin nämä näyttää kovasti samanlaisilta kuin ohjeen kuvissa vaikka jouduinkin muuttamaan kantapäätä vähän.Tykkään kovasti siitä miten nuo palmikoiden silmukat jatkuu myös kantapäässä. Ohjeessa on aika paljon silmukoita mutta palmikot vetää neulosta kasaan paljon joten silmukoita ei ole liikaa vaikka aluksi sukat näyttikin aika leveiltä.


Lankana keväällä saamani Mielityn värjäämä sukkalanka joka on aivan ihanan väristä ja aika villaista. Lanka pehmenee varmasti pesussa mutta hienostelusukiksi näistä ei taida olla. Varmasti oikein hyvät ja lämpimät käyttösukat.


Näitä sukkia tehdessä huomasin seuraavani ohjetta sanatarkasti, resorissa on ohjeen kerrosmäärä ja muutenkin varressa palmikoita ihan kuten ohjeessa on määrätty. Sitä se kisailu näköjään teettää, ei osaa enää tehdä omia muokkauksia. 


Malli: Budleigh
Lanka: Käsinvärjätty sukkalanka by Mielitty
Puikot: 2.5 mm


Piipahdettiin miehen kanssa yhtenä pilvisenä päivänä Tallinassa. Näin ensikertalaisena en osannut muuta kuin kierrellä ja katsella kaupunkia. Lankaa löysin muutamasta paikasta ja ostinkin vähän, aika hillitysti mielestäni.


Kotimatkalla kuu nousi samalla kun aurinko laski ja oli kyllä mielenkiintoisen värinen (ja ihan valtavan suuri).5 kommenttia:

 1. Sukat ovat kauniit ja väri myös. Kyllä sinä osaat :-))

  VastaaPoista
 2. Erittäin kauniit sukat ja niin myös ed. postauksenkin.

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat! Hassua, kuinka tuo ohjeen orjallisen seuraaminen jää päälle, mulla on sama " ongelma". :)

  VastaaPoista
 4. Onpas kauniit sukat :). Minäkin huomaan ihastuvani sukkamalleihin, joissa kuvio jatkuu kantapäähän saakka.

  VastaaPoista
 5. Kyllä on kauniit sukat! Ja tuo väri on piste iin päälle, ihanan voimakas.

  VastaaPoista