torstai 18. heinäkuuta 2013

Pitsipeitto

Tämän vuoden aika mones torkkupeitto valmistui eilen. Tähän käytin ne alunperin häälahjaan tarkoitetut paksut villalangat, malli on suunniteltu juuri tälle langalle ja koska mulla oli lankaa enemmän kuin ohjeessa niin peitosta tuli ohjeen peittoa pidempi.


Jos olisin yhtään ajatellut, olisin tehnyt peittoon pari pitsiraitaa enemmän mutta aloitin vain ohjeen mukaan enempiä ajattelematta ja koska malli on tosi nopea, peitto valmistui ennenkuin ehdin edes miettiä kunnolla tuota kokoasiaa. Toisaalta kyllä tämmöiselle vähän kapeammallekin lämmittimelle löytynee käyttöä.


Joku kyseli aiemman peiton kommenteissa neulomisesta pyöröpuikoilla tasona. Sehän tapahtuu siis niin että työtä ei vaan yhdistetä pyöröneuleeksi missään vaiheessa vaan neulotaan kuten suorilla puikoilla. Niitä puikkoja tosin on työssä vain yksi. Näin isossa työssä ehdottomasti paljon kevyempää kuin suorilla puikoilla neulominen kun työ lepää enemmän sylissä eikä tarvitse kannatella painavia puikkoja. Itse en oikein edes muista koska olen viimeksi neulonut jotain suorilla puikoilla. Kyllä mulla niitäkin on ja joskus varmaan taas neulonkin jos sopivan kokoista pyöröä ei löydy.Tämän tekemiseen kului kaikkiaan vain pari iltaa, malli on helppo ja sen oppii äkkiä ulkoa.


Malli: Beige torkkupeitto tein kavennukset päinvastoin kuin ohjeessa jotta sain jatkuvan kahden silmukan pystyviivan kavennusten kohdalle. Lisäksi tein pitsimallikertojen väliin yhden nurjan silmukan.
Lanka: Kauhavan Kangas-Aitan villamattolanka jota käytin melkein kaksi kartiota, 1.5 olisi kyllä riittänyt ihan hyvin
Puikot: 12 mmPuutarhassa vihertää kovasti, viime viikko oli ihanan lämmin mutta tällä viikolla on ollut kyllä aika koleaa ja sateista. Kasvihuoneessa kaikki kasvaa kovasti mutta kovin vihreältä sielläkin näyttää.


Viikon iloisiin asioihin kuuluu tietenkin se että mun sukat voitti sukkakisan kauneuskilpailun, langan tuloa langan luo ei näemmä voi estää. Lisäksi meidän joukkue lähtee myös viimeiselle etapille johtoasemissa. Seuraavan postauksen aikaan olen toivottavasti saanut viimeisen sukkaparin valmiiksi ja voin kertoa tunnelmat tuoreeltaan, ohje julkaistaan lauantaina iltapäivällä.
10 kommenttia:

 1. Kylläpä on kauniit sukat! Ja peittokin on oikein nätti :).

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat ja kiva peitto:) Onnittelut etappivoitosta!

  VastaaPoista
 3. Onpa ihanan pehmoisen näköinen peitto ja nätit on sukatkin :)

  VastaaPoista
 4. Onnea menestykselle sukkakisoissa! Kylläpä olet neulonut kauniita sukkia ja siinä sivussa sipaissut parit peitot =)
  Oli mukavaa lukea kilpailupostaukset, kun olen sivusta Ravelryssä kisaa seurannut.

  VastaaPoista
 5. Voi mitä kaunista ja nopea olet sinäkin töissäsi.

  VastaaPoista
 6. Ihana peitto ja nuo sukkasi olivat kyllä ylivoimaisesti kauneimmat. :)

  VastaaPoista
 7. Nuo sukat kyllä ansaitsi kauneuskisan voiton.

  VastaaPoista
 8. Peitto on kyllä kaunis ja sukatkin :-)) Onnea viimeiselle etapille!!!

  VastaaPoista
 9. Ihana peitto ja sukat myös, kerrassaan kauniit.

  VastaaPoista
 10. Kauniita neuleita! Onnea kauneuskisan voitosta :)

  VastaaPoista