sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Yksi pieni elefantti..

Ei kun sehän onkin hippo. Taas.Saatin keväällä kutsu häihin ja niitä häitä juhlittiin eilen. Hääpari oli kaunis ja juhlat kovasti parin näköiset.


Koska sulhanen on pankissa töissä (kukaan ei nyt varmaan arvaa missä pankissa) päätin tehdä lahjaksi hippo-pariskunnan. Roosan värisen tein aika pian sen jälkeen kun kutsu oli tullut, tai oikeastaan hipolta puuttui korvat melkein kuukauden ajan ja hippo hengaili pianon päällä.


Turkoosin langan ostin kesäkuussa Keskisen kyläkaupasta enkä millään muista langan nimeä, jotain peruspuuvillaa kuitenkin, oliskohan ollut Regian.


Roosa lanka on Novitan Kotiväkeä, sitä vanhempaa joka oli 200 gramman kerissä. Lankaa oli vajaa kerä enkä epäillyt langan riittämistä mutta niin vain kävi että jäljelle jäi vain pari metriä. Punnitsin täyttämättömän hipon ja loppulangan ennen korvien tekemistä ja painoa oli 115 grammaa. Sen verran lankaa kului 1.75 mm koukulla.


Turkoosia lankaa minulla oli 200 grammaa ja ajattelin sen määrän riittävän helposti. Lanka on kuitenkin paksumpaa ja virkkasin 2.5 mm koukulla joten lanka hupeni aika kovaa vauhtia. Virkkasin jo yhden kukan eri värillä mutta purin erivärisen kukan täyttämisvaiheessa koska lanka riitti sittenkin, sitä jäi lopulta varmaan puoli metriä.


Olen nyt tehnyt näitä hippoja neljä, kaikki erilaisia ja erikokoisia. Kaikissa on kuitenkin sama määrä kukkasia ja tekemiseen menee suunnilleen yhtä kauan riippumatta langasta ja koukusta. Tämmöinen yksivärinen on kuitenkin nopein tehdä koska saa tehdä melkein koko ajan samalla langalla.


Malli: Happypotamus The Happy Hippo
Lanka: puuvillaa
Koukku: 1.75 mm ja 2.5 mm


17 kommenttia:

 1. Aivan ihana lahja, mahtoi hääpari olla mielissään!

  VastaaPoista
 2. ai että nämä kaksi ovat todellä söpöjä ja hääpari varmasti ilahtui lahjasta :-))

  VastaaPoista
 3. Nää on niin ihania! Pakko kyllä kokeilla itekin.

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan valloittava hippopariskunta, mainio lahja hääparille!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat hipot! Niin täydellinen lahja hääparille!<3

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka nämä on niin ihania!! Nyt on kyllä pakko itsekkin kokeilla kun olen nähnyt nämä täällä sinun blogissa!

  VastaaPoista
 7. Hihi, miten hurmaavat hipposet!

  VastaaPoista
 8. Onpa tosi kiva lahjaidea :) Ja hauska.....
  Hipot on ihania :)

  ievuska

  VastaaPoista
 9. Suloinen pariskunta! Vallan mahtava häälahja!

  VastaaPoista
 10. voi kuinka ihania!miten joku voi olla noin taitava?:)<3

  VastaaPoista