torstai 29. elokuuta 2013

Ahoi!

Joku ehkä muistaa että tein alkuvuonna pojalle paidan. Poika tykkäsi paidastaan kovasti ja pyysi tekemään toisen samanlaisen joten eihän siinä muu auttanut kuin tilata lisää lankaa varsinkin kun paita näytti pysyneen ahkerasta käytöstä huolimatta oikein hyvänä, nyppyjä ei ole oikeastaan kuin yhdessä kohdassa.


Tilasin langat keväällä ja väriksi valikoitui tummahko sini-vihreä. Tai oletin langan olevan aika tummaa. No lanka on oikeasti kivan turkoosia ei mitenkään kovin tummaa kuitenkaan.


Langat odottivat neulomista koko kesän ja kun pojan opiskelemaan lähtö läheni niin sain kuulla kyselyä paidasta melkein päivittäin. Lopulta kerin langat ja loin silmukat. Mallia katsoin tuosta ekasta paidasta, lanka ja puikot on ihan samat mutta lopputulos ehkä hieman isompi kuin aiemmin. Vanhempi paita on saattanut hieman kutistua pesussa joten eiköhän tämäkin ole kohta ihan sopiva.


Lanka: Wollmeise DK, väri Ahoi. Lankaa kului vähän alle 600 grammaa ja koska vyyhdit on reiluja, kolme 200 gramman vyyhtiä riitti oikein hyvin. Alimmassa kuvassa väri ihan liian sininen.
Puikot: 3.5 mm pyöröpuikko
Malli: silmukat ja mitat vanhasta paidasta.


Tällä kertaa neuloin värinvaihtokohdassa kahdelta kerältä vuorotellen muutamia kerroksia joten vaikka vyyhdit olivat ehkä vähän erivärisiä paitaan ei tullut selvää rajaa kun kerä vaihtui.


7 kommenttia: