keskiviikko 7. elokuuta 2013

Valkyriat

Aina joskus käy niin että neuloja hankkii kivan ohjeen mutta neule jää syystä tai toisesta tekemättä. Tämänkertaisen neuleen kahdalla oli käynyt juuri niin, ei siis mulle vaan toiselle neulojalle.


Ja sittenhän siinä kävi vielä niin että tämä toinen neuloja pyysi minua neulomaan hänelle tällä ohjeella ja koska minulla ei juuri sattunut olemaan mitään kiirellistä niin toki suostuin (nyt sitten on montakin kiireellistä mutta ne on kaikki uusia). Ensimmäisen sukan varren neuloin melkein kahdesti kun aloitin toisella kaaviolla ja työpäivän jälkeen jatkoin sujuvasti toisella. Hieman harmitti ylimääräinen työ mutta virhe oli liian näkyvä.


Mallin nimi on Valkyries ja sillä tarkoitetaan norjalaisessa mytologiassa sotivia naisia jotka on usein kuvattu joutsenena. Aika kiukkuisia ne joutsenetkin on ja varmaan olisivat hyviä sotilaita tarvittaessa.


Värit valittiin mun varastosta ja sopivat yllättävän hyvin yhteen. Itselle taidan tehdä kuitenkin tällä mallilla hillitymmän version, sitten joskus kun mulla on aikaa. Malli on kirjoneuleeksi aika helppo, pidempiä langanjuoksuja on vain noissa joutsenissa muissa kohdissa maksimi taisi olla yleensä 7 silmukkaa joka on siinä rajalla pitääkö sitoa vai ei.


Malli: Valkyries
Langat: Kirjopirkka (sininen) ja Opal (oranssi), sukat painaa vähän alle 100 grammaa, en vielä punninnut kumpaa lankaa meni enemmän.
Puikot: 2.5 mm pyörö


Istutin keväällä pussillisen ruokasipulia koska yksi pojista syö sitä tosi paljon. Sipuleista yksi päätti kasvamisen sijaan tehdä vain kukkia, siinä on neljä vartta joihin kaikkiin on tulossa kukkia.


Sain keväällä keijunmekon alkuja jotka on kasvaneet hyvin kituliaasti koko ajan, paitsi tämä yksi joka nyt kukkii ja tekee hurjan paljon pitkiä varsia. Vähän myöhään kyllä mutta onhan tässä kesää vielä jäljellä.13 kommenttia:

 1. Taas niin upeat sukat!
  Viime kesänä meilläkin taisi olla Esikon toivomana yksi keijunmekko. Kauniisti se kukki koko kesän.

  VastaaPoista
 2. Voi että on upeat ja isotöiset sukat. Ihana malli.

  VastaaPoista
 3. Kaunis Valkyria!

  Vie keijunmekko talven yli, niin keväällä on, mistä ottaa pistokkaita. Mukavia syystöitä sinulle. Itse ehkä pääsen puikkojen pariin taas pian, kun kesäurakat saadaan päätökseen.

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat! Huokailin myös tuolla alemmassa postauksessa olevaa kaunista huivia. Yhdessä päivässä!!!

  VastaaPoista
 5. Upeat sukat. Jos vain itse osaisi tehdä kirjoneuletta, niin tekisin tuollaiset, mutta ovat vähän liikaa minun taidoille.

  VastaaPoista
 6. Upeat sukat. Jos vain itse osaisi tehdä kirjoneuletta, niin tekisin tuollaiset, mutta ovat vähän liikaa minun taidoille.

  VastaaPoista
 7. Hienot sukat taas =) Ei multa vaan onnistuis!

  VastaaPoista
 8. On todella kaunis malli! Minullakaan ei keijunmekot tänä vuonna ole kasvaneet edellisvuosien veroisesti, mutta onneksi ne kukkivat pitkään syksyllä.

  VastaaPoista